Ovaj zagrebački financijski start-up jedan je od 15 najboljih na svijetu

Autor: Bernard Ivezić , 10. listopad 2012. u 14:48
Damir Sabol, PhotoPay/PXL

Zagrebački tim na čelu s Damirom Sabolom u godinu dana razvio softver koji za čak 20 puta povećava korištenje aplikacija za mobilno bankarstvo.

Zagrebački startup PhotoPay, koji je pokrenuo osnivač Iskona Damir Sabol, izabran je među 15 najboljih financijskih startupova na svijetu koje se u okviru Sibos konferencije krajem listopada organizira u Osaki.

PhotoPay je razvio softver koji omogućava plaćanje računa tako što ih korisnik samo fotografira mobilnim uređajem. Za razliku od sličnih rješenja, softver zagrebačkog startupa fotografije obrađuje  izravno na mobitelu. "Tražimo partnera s kojim bismo mogli ozbiljnije iskoračiti na svjetsko tržište, jer znamo da imamo vrlo dobar proizvod koji je nastao u okviru razvoja rješenja za e-račune tvrtke Računi.hr", kaže Sabol koji je dosad u PhotoPay, koji razvija tim od četiri stručnjaka, uložio milijun kuna.PhotoPay tehnologiju već koriste Erste i Hypo banka u Hrvatskoj, a već imaju narudžbe novih klijenata iz Austrije, Mađarske i Poljske. Sabol kaže da je, prema informacijama klijenata, jedna od banaka pomoću PhotoPaya povećala korištenje svoje mobilne aplikacije za 20 puta.

Ipak, Sabol tvrdi da se nije nadao da će PhotoPay ući među 15 najboljih startupova, odnosno u finale natjecanja SWIFT Innotribe 2012, gdje pobjednika očekuje 50.000 dolara nagrade. Za tu će se nagradu sada natjecati i s honkonškim startupom demyst.data koji preko interneta prikuplja podatke o korisnicima banaka, londonskim Digital Shadowsom koji prati koje informacije zaposlenici banaka razmjenjuju online, i njujorškim XYverifyjem koji utvrđuje gdje se geografski želi zaključiti mobilna transakcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close