Pevec premašio planove, neto dobit 23 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2016. u 22:00
Darko Šket, predsjednik Uprave Peveca, Foto: Pixsell

Tvrtka ostvarila 622,5 mil. kn prihoda, a do kraja godine u prvoj kotaciji ZSE.

Na prolaznom vremenu na polovici godine dioničari Peveca imaju razloga za zadovoljstvo jer je taj trgovački lanac neprehrambene robe premašio zacrtane planove. Polugodišnja neto dobit iznosila je 23 milijuna kuna i 12 je puta veća nego prije godinu dana. Prihodi od prodaje trgovačke robe iznosili su 622,5 miljuna kuna, a operativna dobit (EBIT) bila je 28,1 milijun kuna.

U kompaniji kažu da je riječ o najuspješnijoj godini od izlaska iz stečaja; sve profitabilne marže su u “značajnom porastu”, no detalji će biti poznati ovog tjedna nakon sjednice Nadzornog odbora.

U 2016. bilježi se rast potrošačke košarice, odnosno iznosi prosječnog računa koji kupci naprave. U maloprodaji on iznosi pet posto, a u veleprodaji čak 24 posto i to na ime kanala HORECA te građevinskih tvrtki.

“Poseban napredak vidljiv je u veleprodaji čiji je rast prihoda za prvu polovinu ove godine čak 48 posto u odnosu na lani što je rezultat i intenzivnijih procesa vezanih uz jačanje veleprodaje”, ističu iz Peveca. Inače, u toj kompaniji ovih dana punom parom se radi na dovršetku prospekta nakon čijeg će odobrenja dionica biti uvršena u najvišu kotaciju Zagrebačke burze što bi se trebalo dogoditi najkasnije do kraja godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close