Petrokemiju će digitalizirati Agrivi

Autor: Marina Biluš , 24. travanj 2018. u 22:01
Matija Žulj, osnivač Agrivija, sutra potpisuje ugovor s Petrokemijom/Marko Lukunić/PIXSELL

Veliki posao kod kuće.

Otkad je osnovao Agrivi te 2016. osvojio titulu  najboljeg svjetskog startupa, mladi hrvatski poduzetnik Matija Žulj reda respektabilne uspjehe diljem svijeta sklapajući poslove s brojnim globalnim tvrtkama pa i najvećim multinacionalkama u agro biznisu.

No, sada je prvom čovjeku startupa, koji nudi tehnološka rješenja za poljoprivrednike, pošlo za rukom jedan veliki posao sa sektorskim liderom sklopiti i kod kuće Riječ je o suradnji s Petrokemijom za koju će Agrivi izraditi posebnu digitalnu platformu koja će se koristiti u procesima terenskih ispitivanja i primjene proizvoda, a ugovor o tom poslu Žulj će sutra potpisati s čelnikom kutinske tvrtke Đurom Popijačem.

Iako vrijednost posla uoči potpisivanja nismo uspjeli doznati, iz Petrokemije kažu da je ova investicija nastavak proces modernizacije pristupa proizvodnji mineralnih gnojiva. Njome ta tvrtka, koja upravo prolazi restrukturiranje i napeto iščekuje dogovor potencijalnih ulagača, namjerava učvrstiti ulogu lidera u Hrvatskoj i regiji, ali i, kako kažu, omogućiti dodatna širenja na druga tržišta.

S druge strane, ovaj će posao biti vrijedna referenca u portfoliju Agrivija, a Žulj nam otkriva da će se pri izradi digitalne platforme koristiti postojeću Agrivijevu tehnologiju koja će se, naravno, prilagoditi konkretnim potrebama Petrokemije.  "Slične projekte već smo radili na inozemnim tržištima, ali ovo je prvi naš ugovor s jednom ovako velikom kompanijom kod kuće. U svijetu, pak, već surađujemo s 'multibillion-dollar' korporacijama poput Syngente", kaže Žulj. Sam projekt tek starta i zasad je, kaže, prerano procjenjivati kada će doći do njegove upotrebe u Petrokemiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close