Petrokemija i HEP-ESCO potpisali ugovor

Autor: Poslovni dnevnik , 03. studeni 2016. u 21:59
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL

Napredak tehnologije od vremena izgradnje i rekonstrukcije omogućuje modernizaciju pojedinih sustava s ciljem naprednog vođenja procesa uz uštedu energije.

Petrokemija i HEP-ESCO potpisali su ugovor o izvedbi projekta energetske učinkovitosti "Modernizacija sustava elektromotornih pogona na postrojenjima Vode-2, Energana i Crpna stanica Pakra i modernizacija dijela sustava vanjske rasvjete", izvijestili su u četvrtak iz Petrokemije.

Tim investicijama postići će se uštede na električnoj energiji od oko 3,4 GWh godišnje, uz isplativost investicije u roku od dvije godine, navodi se u priopćenju. Proizvodni kompleks Petrokemije je intenzivan energetski kompleks konstruiran i građen tijekom 1960-ih, odnosno 1980-ih kada ušteda energije nije bila primarni cilj projektanata energetskih i proizvodnih postrojenja zbog vrlo jeftinih i lako dostupnih energenata. Napredak tehnologije od vremena izgradnje i rekonstrukcije omogućuje modernizaciju pojedinih sustava s ciljem naprednog vođenja procesa uz uštedu energije.

Komentirajte prvi

New Report

Close