Peruško traži sazivanje glavne skupštine Leda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. svibanj 2018. u 13:22
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Prošli je tjedan Ledo objavio da je zaprimio zaprimio zahtjev AZ mirovinskog fonda za sazivanje glavne skupštine na kojoj bi Uprava trebala podnijeti izvješća i o radnjama koje ja poduzela u zaštiti tvrtke i dioničara od otvaranja izvanredne uprave, pokrenutim sudskim postupcima, jamstvima te načelnom sporazum o nagodbi i prijenosu na zrcalna društva.

U Nadzorni odbor Leda trebali bi ući bivši čelnik Podravke, a sada savjetnik izvanredne uprave Agrokora Zvonimir Mršić te Hido Lajtman, izvršni direktor u Sektoru pravih poslova Agrokora, prijedlog je o kojem bi trebala odlučivati glavna skupština Leda čije je sazivanje zatražio izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

Kako se navodi u obavijesti koju je Ledo u utorak objavio putem Zagrebačke burze, na zahtjev izvanrednog povjerenika Agrokora Fabrisa Peruška Ledo će sazvati glavnu skupštinu, koja se mora održati deset dana od objave poziva za skupštinu u službenom listu društva. 

Prema toj obavijesti, skupštini je predloženo da donese odluku o imenovanju dva nova člana Nadzornog odbora Leda – Zvonimira Mršića i Hide Lajtmana. 

Mršić i Lajtman tako bi u Nadzornom odboru trebali zamijeniti Zdravka Kačića, koji je ostavku na članstvo u tom tijelu podnio sredinom svibnja, te Tea Vujčića, koji je ostavku podnio početkom travnja.

Inače, prošli je tjedan Ledo objavio da je zaprimio zaprimio zahtjev AZ mirovinskog fonda za sazivanje glavne skupštine na kojoj bi Uprava trebala podnijeti izvješća i o radnjama koje ja poduzela u zaštiti tvrtke i dioničara od otvaranja izvanredne uprave, pokrenutim sudskim postupcima, jamstvima te načelnom sporazum o nagodbi i prijenosu na zrcalna društva. 

AZ fond je tako zatražio da na skupštini Uprava izvijesti o radnjama koje je poduzela u svrhu zaštite tvrtke i dioničara od dana donošenja rješenja Trgovačkog suda o otvaranju postupka izvanredne uprave, kao i o radnjama koje je poduzela radi umanjenja obveza prema vjerovnicima, između ostalog i radnje osporavanja priznatih novčanih tražbina vjerovnika s osnove jamstava. 

AZ fond traži i izvješće Uprave o prijenosu poslovne cjeline Leda na zrcalno društvo sukladno načelnom sporazumu o ključnim elementima nagodbe od 10. travnja. 

Uprava Leda dioničarima bi, prema traženju AZ fonda, trebala podnijeti i izvješća o sudskim postupcima pokrenutim na zagrebačkom Trgovačkom sudu protiv Leda radi utvrđivanja postojanja novčane tražbine vjerovnika s osnove jamstava prema Ledu, razlozima priznanja tužbenih zahtjeva u postupcima pred tim sudom u svrhu utvrđivanja postojanja novčane tražbine vjerovnika s osnove jamstava te pravnu osnovu ovlaštenja za samostalno zastupanje tvrtke u tim postupcima. 

Traži se i izvješće Uprave o vrijednosti kolaterala koje je Ledo odobrio kao osiguranje za obveze vladajućeg društva Agrokor d.d. prije i poslije otvaranja postupka izvanredne uprave.

Prema zahtjevu AZ fonda, koji je sazivanje skupštine Leda zatražio za račun AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije B, glavna bi se skupština s predloženim dnevnim redom treba održati najkasnije do 3. srpnja.

Iz Leda su najavili da će taj zahtjev uzeti u obzir i donijeti odluku idućih dana.

Komentari (2)
Pogledajte sve


kako sad to? pa todeksaši nas uvjeravaju da nitko neće prihvatiti mjesto u NO????

Pohlepni možda hoće, ali Remetinac se smiješi.

kako sad to? pa todeksaši nas uvjeravaju da nitko neće prihvatiti mjesto u NO????

New Report

Close