Pekara Dubravica sa 126,5 milijuna kuna prihoda među šest najvećih u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. kolovoz 2017. u 14:31
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Pekara Dubravica je osnovana 1961. godine kao obiteljski obrt temeljen na tradicionalnom načinu proizvodnje.

Zaprešićka pekara Dubravica je s lanjskih 126,5 milijuna kuna prihoda među šest najvećih u Hrvatskoj, a nastavkom tržišne ekspanzije očekuje da će do kraja ove godine broj zaposlenih premašiti njih 450, ističu u utorak iz te pekare u povodu otvaranja 35. poslovnice u zagrebačkom naselju Špansko.

"S otvaranjem poslovnice u Španskom i proširenje još jedne u naselju Gajnice ukupan broj zaposlenih u tvrtki do kraja ove godine premašit će 450, a kako se širi broj poslovnica u planu je proširenje proizvodnog pogona", kažu iz Dubravice, napominjući da u ponudi imaju oko 120 različitih pekarskih proizvoda, za koje većinu sastojaka nabavljaju iz Hrvatske.

Iznose i podatke da se na hrvatskom tržištu pekarstvom bavi oko 600 poduzetnika, koji u prosjeku godišnje isporuče i do 370 tisuća tona pekarskih proizvoda ukupne vrijednosti oko 450 milijuna eura.

"Ako se brojkama pribroje i obrti sa samo jednom pekarom, onda je u pekarskoj industriji u Hrvatskoj ukupno oko 2.000 poslovnih subjekata, a u tako jakoj konkurenciji Dubravica je među šest najvećih prema prihodima i među tri najveće po neto dobiti, koja se reinvestira u daljnji razvoj", ističu iz te pekare.

Pekara Dubravica je osnovana 1961. godine kao obiteljski obrt temeljen na tradicionalnom načinu proizvodnje. Danas rade u pogonu u Zaprešiću na više od 5.000 metara četvornih prostora u kojem su, kako kaže, najmodernije pekarske tehnologije u ovom dijelu Europe, a mrežu poslovnica osim u Zagrebu imaju i u Zaboku te Zaprešiću.

Komentirajte prvi

New Report

Close