Pavletići s partnerom kreću u ‘bitku za Britaniju’

Autor: Darko Bičak , 11. listopad 2011. u 22:00

Strateški partner će nakon dubinske analize odrediti tržišnu strategiju za ulazak na britansko tržište

Pavletić, riječka tvrtka za proizvodnju i prodaju opreme za spavanje, potpisala je ugovor s britanskom konzultantskom kućom Hamilton Bradshaw Venture Partners (HMVB) koja bi im trebala omogućiti upeterostručenje proizvodnje.

Novi brend
Naime, Pavletići su prije dvije godine plasirali svoj brend podložaka za madrace BioCrystal, a koji se pokazao kao značajan izvozni adut. No, bez snažno inozemnog partnera tvrtka je uspjela u protekle dvije godine, uglavnom na iznozemno tržište, plasirati “samo” 20.000 BioCrystala. U Rijeci očekuju da bi već za godinu dana, zahvaljujući strateškom konzultantu, mogli na zapadno europsko i prekooceansko tržište plasirati i do 100.000 podložaka godišnje. S obzirom da BioCrystal u maloprodaji ima okvirnu cijenu oko 550 eura, jasno je da je riječ o projektu koji potencijalno ima vrijednost i od više desetaka milijuna eura godišnje. U Pavletiću ne žele spekulirati o konkretnoj vrijednosti posla, no navode da je riječ o projektu velikih razmjera. “Tijekom proteklih deset godina naš glavni pokretač bili su strastvenost u radu i snažna vjera u naš proizvod BioCrystal. Ovo partnerstvo je snažan pokazatelj da smo išli u pravom smjeru. Vrlo smo uzbuđeni zbog ove prilike i uvjereni smo kako ćemo zajedno napraviti sjajan posao predstavljajući BioCrystal stranim tržištima”, kazala je direktorica obiteljske tvrtke Vesna Pavletić povodom potpisivanja ugovora s Englezima proteklog tjedna.

Dubinska analiza
Nakon prvotno uspostavljenog kontakta, tvrtka Pavletić ugostila je u srijedu i četvrtak u Rijeci predstavnike Hamilton Bradshaw Venture Partners koji su tijekom dvodnevnog posjeta imali priliku pobliže upoznati organizaciju same tvrtke. Client director Hardeep Rai i stariji partner Asaf Oren pritom su proveli dubinsku analizu i procjenu dinamike poslovanja te su se konzultirali s voditeljima odjela. Iz Pavletića su pojasnili da je riječ o čisto konzultantskoj suradnji, a ne o ulasku strateškog partnera u vlasništvo. Osnivač Hamilton Bradshawa je karizmatični James Caan, kojeg u Britaniji smatraju kopijom Donalda Trumpa, kako zbog njegovih poslovnih uspjeha, tako i zbog njegove medijske eksponirenosti po televizijskim šouovima.

Uspjeh

Propulzivna menadžerica
Tvrtka Pavletić iz Rijeke osnovana je 2001. godine te je tijekom desetljeća predanog rada od male obiteljske tvrtke izrasla u lidera u području izravne prodaje proizvoda za dobar san. Kompanija godišnje ostvaruje prihod između 20 i 25 milijuna kuna s tendencijom rasta. Direktorica tvrtke Vesna Pavletić u zadnje dvije godine dobila je niz nagrada za upravljanje, uključujući nagradu Hrvatske udruge menadžera za Najbolju mladu menadžericu.

Komentirajte prvi

New Report

Close