Paško Vela stigao na čelnu poziciju Dalekovoda

Autor: Suzana Varošanec , 02. srpanj 2014. u 09:37
Paško Vela/V. Žganec Rogulja/PIXSELL

Nakon uspješnog predstečaja krenulo i restrukturiranje upravljačkih struktura.

Dalekovod provodi promjene u Upravi. Novi je predsjednik Uprave te tvrtke Paško Vela, a mandat počinje 1. rujna.

Odluku je donio novi Nadzorni odbor, objavljeno je preko Zagrebačke burze. Vela će biti nadležan i odgovoran za cjelokupan rezultat, a očekivanja vlasnika su velika. Pred Velom su  zadaci na unaprijeđenju poslovanja i provedbi restrukturiranja, uz jačanje pozicije tvrtke na postojećim tržištima i osvajanje novih. Dosadašnji šef Uprave Goran Brajdić najvjerojatnije će ostati u kompaniji. Brajdić je dao veliki doprinos u provedbi predstečajne nagodbe, no Uprava koju predlažemo imat će još veću težinu u smislu menadžerskog iskustva, izjavio je za Poslovni dnevnik Krešimir Ružđak, član NO-a iz Nexusa.

Agencija za ljudske resurse provela je za NO evaluaciju postojećeg menadžmenta tvrtke, kao i tržišno istraživanje. Izbor je pao na Velu zbog bogatog iskustva i rezultata u velikim kompanijama. Primjerice, bio je član uprave u AD Plastiku i sisačkoj željezari, dok sad vodi tvrtku Ferro-Preis u austrijskom vlasništvu. Željko Lakić, novi član Uprave za inženjering i proizvodnju isti je posao radio u Upravi tvrtke krajem 90.-ih. Na novu dužnost stupio je jučer. Adrijana Raković, iz tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja, nova je financijašica, a mandat joj počinje idućeg tjedna. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da li uopće postoji SPISAK MANAGERA ….i KOJI SU UOPćE KRITERIJI, da se
nekog može proglasiti SPOSOBNIM MANAGEROM…

Tvrtka u kojoj radi, a što ako je i prije bila uspješna,
Prihod koji je ostvaren, a što ako je i prije postojao…
Povećanje zaposlenih, proširenje poslova izvan inozemstva..povećanje plaća…

Gdje se nalazi Pravilnik o kategorizaciji zvanja menadžera u Hrvatskoj , kako
bismo mogli reći….e taj i taj je vodio 5 kompanija uspješno i 5 godina zaredom je u svakoj od kompaniji povećao PRIHODE i DOBIT…..taj ima status menadžera 1 …itd.itd…

Meni je on genijalan menadžer. Samo malo prečesto mijenja pozicije. To ga čini malo neozbiljnim. Kao da je stečajni upravitelj.

uspjeh u sisačkoj željezari mu se ne može osporiti, ne daj bože takvog uspjeha u Dalekovodu

New Report

Close