Ovo je tvrtka koja će pokrenuti revoluciju obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj

Autor: Objava za medije , 19. travanj 2013. u 11:55
Guliver/Thinkstock

Solarni projekti Hrvatska je hrvatski brend i tvrtka specijalizirana za solarne projekte i energetska rješenja budućnosti.

"Mi smo tim mladih ljudi, mnogi kažu nova nada Hrvatske. Nismo djeca tajkuna, niti nam je išta palo s neba. Roditeljima smo zahvalni na pruženoj ljubavi, jer to je sve što smo za života dobili. Godinama stječemo nova znanja na kojima nam mnogi zavide. Završili smo respektabilne studije u zemlji i inozemstvu", iznose svoju predstavku ispred tvrtke VR Enbekon d.o.o., nove članice Saveza za energetiku Zagreba te jedne od ključnih tvrtki koja danas stoji iza brenda 'Solarni projekti Hrvatska'.

"Danas nam intelektualni kapital predstavlja najveće bogatstvo. Ali, držimo da je najveća škola životna škola, stoga i dalje učimo od ljudi koji su imali naše godine, ali mi još nismo njihove. Cijenimo njihova iskustva. Oni kažu da smo koktel umjetnosti i znanosti. Tko zna, možda smo najjača tehničko-ekonomska snaga ove zemlje, a da toga nismo ni svjesni. Kako god, mi smo 100% hrvatska priča i na to smo ponosni", objašnjavaju.

"Solarni projekti Hrvatska je hrvatski brend i tvrtka specijalizirana za solarne projekte i energetska rješenja budućnosti. Mi smo vjerojatno vodeći hrvatski inženjering o kojemu najviše govore djela, a ne riječi. Ali, kad se već spominju riječi, onda spomenimo one tri ključne koje nas u stopu prate, a to su: reputacija, kvaliteta i pouzdanost. Iza brenda Solarni projekti Hrvatska stoje hrvatski stručnjaci iznimnog intelektualnog kapitala. Hrvatsko je ovdje ključna riječ i s ponosom jamčimo da možemo konkurirati vodećim međunarodnim korporacijama u ovoj branši. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Hrvatskoj se otvara veliki tržišni potencijal, ali istodobno dolazi i konkurencija. Iz tog razloga želimo svojim znanjem, iskustvom te primjenom novih tehnologija, vratiti Hrvatskoj epitet regionalnog industrijskog lidera kojega je ponosno nosila prije rata", navode stručnjaci tvrtke.

Tko stoji iza svega?

Marino Franinović rođen je u Puli 02. veljače 1977. godine gdje završava Osnovnu i Srednju Elektrotehničku školu. U Zagrebu je diplomirao ekonomiju iz područja marketinga. Titulu magistra ekonomije iz područja poslovanja i upravljanja stječe na Poslovnoj školi u Londonu. MBA studij iz područja međunarodnog poslovanja također završava u Velikoj Britaniji.

Marino Franinović ima više od deset godina poslovnog iskustva u renomiranim kompanijama svjetskih razmjera. Danas obnaša funkciju člana Uprave u Kampac Grupi, renomiranoj kompaniji sa sjedištem u Dubaiju. Primarna djelatnost kompanije jest razvoj infrastrukturnih projekata u naftnom i plinskom sektoru. Nalazi se na poziciji glavnog izvršnog direktora za regiju jugoistočne Europe.

Marino Franinović ujedno je i predsjednik Uprave tvrtke VR Enbekon d.o.o. Hrvatska, konzorcija osnovanog na inicijativu Volksbank-Raiffeisenbank iz Baden-Württemberga. Inteligentna energetska rješenja u području obnovljivih izvora energija i energetske učinkovitosti glavna su djelatnost konzorcija.

Jurica Gorup rođen je 04. rujna 1985. godine u Osijeku, gdje završava Osnovnu i Srednju Elektrotehničku školu. Diplomirao je 2009. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, smjer automatika i procesno računarstvo.

Jurica Gorup je osnivač i direktor danas renomirane tvrtke S.E.G. Inženjering, za obnovljive izvore energije, energetsku učinkovitost i automatizaciju u industriji. Također je i predsjednik Udruge za promoviranje obnovljivih izvora energije koja djeluje pod nazivom "Sunce Slavonije i Baranje". Odgovor na pitanje koliko je uspješan na poduzetničkoj sceni daju konstantna priznanja koje dobiva za svoj rad, od kojih valja istaknuti nagradu Osječko-baranjske županije za "Najbolju poduzetničku ideju".

Jurica Gorup idejni je začetnik implementacije fotonaponskih elektrana u Slavoniji, od kojih je prva realizirana neposredno uz naplatne kućice autoputa na čvoru Osijek, na zemljištu koje nije pogodno ni za kakvu poljoprivrednu proizvodnju. Gorup blisko surađuje s Elektrotehničkim fakultetom u Osijeku s kojim uspješno radi na nekoliko projekata vezanih uz obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost.

Jurica Gorup ujedno je i predsjednik Uprave inženjering tvrtke Solarni projekti d.o.o. Hrvatska, ključnog subjekta koji stoji iza brenda Solarni projekti Hrvatska.

VR Enbekon d.o.o. jedna je od ključnih tvrtki koje danas stoje iza brenda Solarni projekti Hrvatska, a tvrtka je od danas i nova članica Saveza za energetiku Zagreba. Više informacija o VR Enbekon d.o.o. možete dobiti na www.solarniprojekti.com. Dodatne informacije o Savezu za energetiku Zagreba možete dobiti na sljedećem linku.

Komentirajte prvi

New Report

Close