Ovako bi IGH riješio problem navodnjavanja sustava 'Đolta'

Jure Radić, predsjednik Uprave IGH (PXL) Jure Radić, predsjednik Uprave IGH (PXL)

Sustav "Đolt" nalazi se na području Špišić Bukovice i prostire se na poljoprivrednom zemljištu površine 400 ha.

Danas je u Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije predstavljeno idejno rješenje cjelokupnog navodnjavanja sustava "Đolta". Institut IGH d.d. Zagreb i Poljoprivredni fakultet u suradnji s drugim stručnjacima na ovom području izrađuju projektno-plansku dokumentaciju sustava odvodnje i navodnjavanja.

Sustav "Đolt" nalazi se na području Špišić Bukovice, prostire se na poljoprivrednom zemljištu površine 400 ha te je jedan od ukupno tri sustava navodnjavanja na području Virovitičko-podravske županije. Ovaj sustav nastavak je realizacije nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u RH te vodnogospodarskog plana navodnjavanja Virovitičko-podravske županije.

Ulagat će se i u ostale sustave navodnjavanja Kapinci – Vaška te Novi Gradac – Detkovac, što ujedno znači i znatan razvoj poljoprivrede i ostalih gospodarstava na području Virovitičko-podravske županije. Projektnu dokumentaciju ovog sustava financirali su Virovitičko-podravska županija i Hrvatske vode.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve