Ovaj tjedan potpisivanje ‘standstill’ sporazuma s Agrokorom

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2017. u 15:55
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

“Lokalna razvojna banka mogla bi ponuditi garancije dobavljačima kako bi se nastavila opskrba. Kombinacija kratkoročnog financiranja … i državne podrške je moguća”, kazao je.

Hrvatska vlada i grupa Agrokorovih vjerovnika planira ovog tjedna potpisati sporazum o stavljanju obveza u mirovanje  (standstill agreement), rekao je prvi potpredsjednik ruskog VTB-a Yuri Soloviev, piše Reuters.

"Zamrzavanje će biti relativno kratkog vijeka na početku… tjedan ili mjesec dana, ne godina dana….Promjene u dioničarskoj strukturi su moguće (nakon restrukturiranja duga)", rekao je dodajući da je izloženost VTB-a prema Agrokoru dosegnula oko 300 milijuna eura.

Pojasnio je da vijeće Agrokorovih vjerovnika vodi Sberbank, najveći vjerovnik Agrokora. Također je rekao kako je moguće da skupina kreditora omogući Agrokoru postizanje kratkoročne likvidnosti.

"Lokalna razvojna banka mogla bi ponuditi garancije dobavljačima kako bi se nastavila opskrba. Kombinacija kratkoročnog financiranja … i državne podrške je moguća", kazao je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close