Ova zagrebačka tvrtka traži radnike za rad u Njemačkoj

Autor: Biserka Ranogajec , 30. srpanj 2012. u 10:35

Elma Kurtalj, zagrebačka tvrtka koja izvodi elektroinstalacijske radove, prima u stalni radni odnos elektromontere s najmanje pet godina radnog iskustva koji dobro znaju njemački jezik i žele raditi na terenu do devet mjeseci. Predsjednik Uprave Ninoslav Kurtalj nije Poslovnom dnevniku htio otkriti gdje i kakve radove izvodi u Njemačkoj, ali posrednim putem saznajemo da je prva tura stručnjaka već otišla. Iako je rok prijave istekao 14. srpnja, tvrtka poziva zainteresirane tehničare, posebice one koji već imaju iskustvo rada u Njemačkoj, da se jave jer “i dalje će ići ture”.

Elma Kurtalj je manji poduzetnik s četrdesetak zaposlenih, koji je prošlu godinu završio s upola manjim prihodima. Pad je počeo dolaskom krize u sektoru građevinarstva još 2008. Kurtalj je u Njemačkoj očito našao nove poslove koji će mu vjerojatno omogućiti i izlazak iz “crvenog” i najvjerojatnije neće imati problema s pronalaženjem stručne radne snage u Hrvatskoj. Njemačka prednjači među najpoželjnijim destinacijama u EU, a za rad u inozemstvu najviše se traže programeri, inženjeri i elektroinstalateri. Kad je riječ o oglasima za poslove u inozemstvu, objavljenim na portalu MojPosao, više od polovice ih se lani odnosilo na zemlje EU. Najviše je biilo oglasa za rad u Njemačkoj i Austriji, a u zemljama izvan EU najviše je objavljenih natječaja za rad u Dohi i Dubaiju. Čak 75% oglasa bilo je za stalno zaposlenje. Hrvatski zavod za zapošljavanje posreduje jedino pri zapošljavanju u Njemačkoj, a lani je posao dobilo 5650 osoba, najviše na sezonskim poslovima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Gospodo novinari,jeli vi znate šta pišete ili pišete šta vam zapovjede!Jeli vi znate kako rade Hrvatske firme u inozemstvu!Koriste hrvatsko siromastvo i traže žrtve za devet tri kako oni to zovu.Dodjes tamo smjeste vas u neki prljavi stan jeftini,trojicu u sobi i nekad više,daju vam da radite ono sto nitko neće i satnicu jadnu koju na ojo imas samo grbava jedja.Onda ne smijes nista reći kad ti odbije od plaće koliko hoće jer te ucjenjuje da ces dobit otkaz.Svaki dan po deset sati rada plus subte i nedjelje za čega,za šaku bjede.Kad treba biti plaća onda dodje sa pričom da nisi ispunio normu i da nemože sve platiti a zadnja plaća kad odes kuci s njom se pozdravi.Praksa je da ti ju daju na ruke a u vecini slučajeva neda ništa ili da nesto sitno ti za kavu.A vi to zovete poduzetnicima,pa to su ljudi koji uzivaju na tudjoj muki i bjedi.LP

možda dobiju i koju plaću.

New Report

Close