Outlet se otvara 12. studenoga

Izraelski Prigan Holdings investirao je 45 milijuna eura u gradnju outleta s više od 100 trgovina

Outlet centar Sveta Helena, u istoimenom mjestu na autocesti Zagreb - Varaždin, otvorit će svoja vrata kupcima 12. studenoga. Kako je za Poslovni dnevnik kazao direktor Outlet centra Mordechai Erel, završetak centra u blizini Zeline bit će tijekom listopada, a rok od mjesec dana, do 12. studenoga, dan je za prilagodbu zakupcima.

Novi model
Zakup poslovnih prostora u outletu je zadovoljavajući, kaže Erel, te je već sada zakuljeno više od 70 posto svih lokala. Sam projekt, koji je podrazumijevao izgradnju u dvije faze, u svakoj po 54 lokala, pretrpio je stanovite promjene. Prema Erelovim riječima, zbog želja zakupnika u prvoj fazi će umjesto planiranih šezdesetak biti izgrađeno 80 lokala površine između 50 i 1500 četvornih metara. Više od polovice lokala površine je 140 četvornih metara poslovnog prostora. Outlet centar je greenfield investicija izraelskog Prigan Holdingsa Ltd, koji je u Hrvatskoj prisutan od 2002. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi 45 milijuna eura, a ukupno više od 100 trgovina zauzimat će oko 25.000 četvornih metara prostora. Centar će se prostirati na zemljištu većem od 150.000 četvornih metara, a novost u odnosu na dosadašnje hrvatske trgovačke centre predstavlja i način gradnje. Umjesto jedne monolitne građevine ovaj centar će izgledati poput manjeg stambenog naselja s natkrivenim ulicama i šetnicama.

Konkurentski centar
Osvrćući se na konkurentski outlet centar Sveti Križ Začretje koji bi se uskoro trebao otvoriti u Zagorju, Erel je kazao da su bili svjesni konkurencije kada su kretali u ovaj projekt. “Uskoro se otvara outlet u blizini Graza, a već postoje kod Ljubljane i Maribora. Kada se uzme u obzir da se uskoro otvara i veliki klasični trgovački centar u Zaprešiću i Trigranit uz Zagreb Arenu - jasno je da je konkurencija velika”, kaže Erel. Prema njegovim riječima na hrvatskom tržištu ima mjesta za dva centra. “No, vjerujemo da smo mi u boljoj poziciji. Svoje prednosti vidimo u tome da smo pozicionirani na autocesti Zagreb-Varaždin-Budimpešta po kojoj svakodnevno prometuje 26 tisuća vozila, a ljeti i 36 tisuća. Udaljeni smo samo 15 kilometara od Zagreba, a ne naplaćuje se autocesta. Svetoj Heleni gravitira 2,5 milijuna ljudi”, kazao je Mordechai Erel.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve