Brodosplit: Otkaz za 10 dana, povratak do kraja ljeta

Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita/PIXSELL Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita/PIXSELL

Nakon predaje dokumenatacije HZZ-u, u idućih će 10 dana početi realizacija programa, odnosno otkazi i isplata otpremnina.

Završen je program zbrinjavanja više od 2000 radnika u Brodosplitu i do kraja tjedna bit će predan Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), a do kraja tjedna moguće je i potpisivanje novih ugovora o gradnji brodova, najavio je Tomislav Debeljak, prvi čovjek samoborskogA DIV-a i novi vlasnik splitskog škvera, na svojoj Facebook stranici.

Debeljakovu ponudu za otpremnine, potvrđeno nam je, prihvatili su svi zaposlenici Brodosplita. Nakon predaje dokumenatacije HZZ-u, u idućih će 10 dana početi realizacija programa, odnosno otkazi i isplata otpremnina, a potom će uslijediti postupno ponovno zapošljavanje. "Idemo sektor po sektor, odradit ćemo to u roku koji je pet puta brži od najbolje ponude velikih svjetskih konzultantskih kuća. Prema planu, sve bi trebalo biti gotovo do kraja ljeta, a svjetski je standard od 18 do 36 mjeseci", ističe Debeljak, koji svojim škveranima obećava i da nakon kadrovskoga restrukturiranja neće "nikad dopustiti da vrijedne škverske ruke ostanu bez posla i egzistencije".

Uz kadrovsko restrukturiranje, Debeljak prioritetom na kojem se mora raditi da bi se zaustavili daljnji gubici ističe i zatvaranje brojnih "rupa" kroz koje je dosad "curilo". Što se brodova tiče, trenutačno se, ističe Debeljak, razrađuju tehnički detalji o gradnji brodova, ponajprije interijera, budući da je riječ o jedrenjacima i jahtama. "Navedeno je za našu plovidbu, tako da su ugovori sigurni i ne ovise ni o kome", poručuje Debeljak i napominje kako su projekti isplativi zbog znanja i referenci Brodosplita. Dodaje i da je off shore projekt namijenjen potrebama DIV-a, koji ga potpuno financira. Debeljak naglašava da je taj projekt vezan uz njegov patenet, te će biti profitabilan i za škver i za DIV.

Komentari (1)
  • bigboffin
    bigboffin 11:56 10.4.2013.

    Firma sa 20 000kn ce sanirati firmu sa preko milijardu kuna negativnog equity-a? Uz to firma sa 20 000 kn kapitala ima nepismenog vlasnika koji nije u industriji u koju ulazi nikada poslovao… genijalna prica.

    Pocetak trijeznjenja ce biti kada se na posao ne vrati gotovo nitko.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve