Osvojili nagradu za traktor godine i povećali broj zaposlenih za 50%

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2012. u 17:57
SDF Grupa (Press foto)

Proširili su ured u Zagrebu, no proces investicija još uvijek nije završen.

Same Deutz-Fahr Žetelice u vlasništvu Same Deutz Fahr Grupe, intenziviraju svoje komercijalno djelovanje što pokazuje novi prošireni ured u Zagrebu, koji predstavlja sjedište Same Deutz Fahr Grupe za područje jugoistočne Europe. Iz zagrebačkog ureda se pokriva regija koja uključuje sljedeće zemlje: Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Bosna i Hercegovinu, Makedoniju, Crna Goru, Mađarsku, Bugarsku, Rumunjsku, Grčku i Albaniju.

Proces investicija još uvijek nije završen: “Proširenje ureda u Zagrebu dodatni je korak u postizanju zadanog cilja podružnice SDF Hrvatska, a to je top tri pozicija s 15% tržišnog udjela u svim zemljama regije”  – rekao je Lodovico Bussolati, predsjednik uprave Same Deutz Fahr Grupe.

Novi komercijalni ured rezultat je, kažu iz Grupe, nekoliko investicija: broj zaposlenika povećan je 50% unatoč činjenici da se čitava regija nalazi u dubokoj recesiji. To je, poručuju, jasan znak da streme ka još ozbiljnijem poslovanju na području Hrvatske.

Poslovna jedinica u Zagrebu, dio je Same Deutz Fahr Žetelica (bivša tvornica kombajna Đuro Đaković, Županja), preuzetih od strane Same Deutz Fahr Grupe u 2005. i kasnije unaprijeđenoj i moderniziranoj tvrtki u čiju je modernizaciju i unaprjeđenje proizvodnje do sada uloženo preko 30 milijuna eura.

Tvornica kombajna u Županji je u zadnjem periodu značajno povećala proizvodnju komponenti koja je prethodnih godina nabavljana od različitih dobavljača. Ove godine proizvedeno je 348 kombajna, a ukupni broj zaposlenika iznosio je 340. Samo ove godine SDF Žetelice investirale su 2 milijuna € od čega je 1 milijun investiran u razvoj novih proizvoda. Zahvaljujući ulaganjima zadnjih 7 godina, ukupan promet SDF Žetelica svake se godine konstantno povećava pa je tako s početnih 6.1 milijuna € u 2005. ove godine dostigao 45 milijuna €.

SDF Grupa je prije nekoliko dana na sajmu u Bolonji dobila visoko za najbolji traktor u 2013. godini te ujedno nagradu za najbolji dizajn. Nagradu je dobio novi Deutz-Fahr Agrotron 7250.

Komentirajte prvi

New Report

Close