Ostvaren prihod od 1,6 mlrd. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2013. u 22:00
Goran Pajnić predsjednik Uprave Belja

Uskoro se otvara i beljska farma Mitrovac.

Tvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, 2013. godinu završit će s više od 1,6 milijardi kuna prihoda, kazao je u petak predsjednik Uprave te tvrtke Goran Pajnić.

Napominje kako je Agrokor u brojne projekte u Belju dosad investirao 2,3 milijarde kuna, a do kraja ove godine završit će investicije vrijedne oko 140 milijuna kuna. Tako će se, među ostalim, otvoriti Mitrovac, najveća beljska farma kapaciteta 2000 muznih krava, bioplinsko postrojenje od dva megavata i staklenik za hidroponsku proizvodnju grapolo rajčice od 4,5 hektara, koji bi s proizvodnjom trebao početi u siječnju. Riječ je o najvećim ovogodišnjim investicijama u poljoprivredu u Hrvatskoj i regiji, tvrde u Agrokoru.

Za 2014. Pajnić je najavio nova ulaganja od 50 milijuna kuna među kojima su nastavak investicija u bioplinska postrojenja i rekonstrukcija farme Popovac. Podsjetio je i da je ove godine gotovo udvostručen kapacitet mljekare u Belju. Prema Pajnićevim riječima, Belje je ove godine zabilježilo i porast prodaje vina od 35 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close