Optima Telekom povećava temeljni kapital za 69 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. srpanj 2014. u 11:32
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Slijedom obveza iz predstečajne nagodbe, temeljni kapital OT-a povećat će se sa sadašnjih 563,78 na 632,65 milijuna kuna.

Uprava Optima telekoma (OT), uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala za 68,87 milijuna kuna izdavanjem novih dionica, ulozima u pravu, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, izvijestila je danas ta tvrtka.

Slijedom obveza iz predstečajne nagodbe, temeljni kapital OT-a povećat će se sa sadašnjih 563,78 na 632,65 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala, o kojem su Uprava i Nadzorni odbor OT-a odlučili na svojoj jučerašnjoj sjednici, provest će se izdavanjem novih 6,89 milijuna redovnih dionica na ime, nominalne vrijednosti 10,00 kuna.

Odluka o povećanju temeljnog kapitala ujedno je i jedna od prvih važnijih odluka nove Uprave OT-a, na čelu s predsjednikom Zoranom Kežmanom, nakon što je sredinom lipnja ove godine upravljanje OT-om preuzeo Hrvatski telekom (HT), a po provedenom postupku predstečajne nagodbe te valjano donesenim i registriranim odlukama glavnih skupština OT-a i u skladu s uvjetima Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

OT je sklopio predstečajnu nagodbu krajem travnja, a u sklopu toga je HT ušao u vlasništvo OT-a. Na dana preuzimanja upravljanja OT-om, iz HT-a su podsjetili da su provedenom konverzijom potraživanja u temeljni kapital stekli 5,2 milijuna dionica OT-a, što čini 9,22 posto vlasničkog udjela. Upravljanje OT-om HT je preuzeo temeljem ugovora kojim Zagrebačka banka, kao najveći vjerovnik OT-a, prenosi na HT upravljačka prava stečena u predstečajnoj nagodbi OT-a. Zagrebačka banka u OT-u ima 45,45 posto vlasničkog udjela.

Komentirajte prvi

New Report

Close