Odobrena kupnja Novog lista, kazna zbog kašnjenja

Autor: Poslovni dnevnik , 18. veljača 2013. u 22:00
Olgica Spevec (PIXSELL)

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je koncentraciju tvrtke Andre, koja u svom vlasništvu ima i Glas Istre i Novog lista.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je koncentraciju tvrtke Andre, koja u svom vlasništvu ima i Glas Istre i Novog lista do koje je došlo prije nešto više od godinu dana kada je Andre kupio 80,3 posto udjela u Novom listu. Međutim, zbog neprijavljivanja koncentracije u zakonskom roku pokrenut je postupak izricanja kazneno-upravne mjere tvrtki Andre, čiji je direktor Albert Faggiani, priopćeno je u ponedjeljak iz Agencije. Andre, s Glasom Istre, i Novi list su prije provedbe koncentracije djelovali na istom tržištu. Agencija je utvrdila da provedbom koncentracije nije došlo do negativnih učinaka na tržišno natjecanje s obzirom na broj i tržišnu snagu konkurenata koji djeluju na tim tržištima.

Naime, više od 70 posto udjela u tržištu prodane naklade i više od 60 posto u tržištu oglašavanja u općeinformativnim dnevnicima odnosi se na dnevnike 24 sata, Jutarnji list i Večernji list, tvrde u Agenciji. Međutim, unatoč tome što je koncentraciju ocijenila dopuštenom, Antimonopolska agencija najavljuje da će protiv pulske tvrtke pokrenuti postupak. Iz Agencije napominju kako je riječ o lakšoj povredi zakona za koju se može izreći upravno-kaznena mjera u visini do jedan posto ukupno ostvarenog prihoda na tržištima na kojima djeluju sudionici koncentracije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close