‘Očekujemo nove poslove i širimo kapacitete’

Autor: Antonela Zečević , 09. ožujak 2011. u 22:00

Marinetek NCP dogovorio je posao i u Monte Carlu

Da kriza ne mora biti prepreka uspješnom poslovanju, jer se isplativi poslovi mogu naći i izvan Hrvatske, pokazuje tvrtka za gradnju i opremanje marina Marinetek NCP iz Šibenika, koja je posao sklopila i u Monte Carlu.

Kvaliteta odrađenog posla, pametna ulaganja u zaposlenike i dugoročna razvojna strategija recept je prema kojem šibenska tvrtka ostvaruje konstantan poslovni napredak. “Zbog kvalitete našega rada od samog osnutka tvrtka bilježi neprekidan rast prihoda uz ostvarenje dobiti. U 2009. smo ostvarili prihod od 23 milijuna kuna, a u recesijskoj 2010. smo ostvarili ukupno 29 milijuna kuna prihoda”, kaže Boris Miškić, direktor tvrtke Marinetek NCP. Tvrtka će sigurno nastaviti s pozitivnim poslovnim rezultatima jer planiraju nastaviti s rastom prihoda kao i dosadašnjih godina. “Planiramo ugovoriti nove poslove u Hrvatskoj i na području jugoistočnog Mediterana, što su naša primarna tržišta, s tim da smo se na neke natječaje već prijavili, a vjerujem da je prava prilika i za izlazak na neka nova tržišta”, rekao je Miškić.Dodaje da planiraju proširiti proizvodne kapacitete na postojećoj lokaciji u skladu sa zahtjevima tržišta jer hrvatska studija razvoja nautičkog turizma predviđa gradnju novih 15.000 vezova u idućih deset godina.

Miškić svoje planove podupire i dosadašnjim portfeljom obavljenih poslova. “Projekt na koji smo posebno ponosni odnosi se na zamjenu tri gata u jednoj od najprestižnijih marina na svijetu – Port Herculeu u Monte Carlu”, istaknuo je. Osim posla u Monte Carlu tu su i poslovi za četiri ACI marine: ACI Skradin, ACI Supetarska draga, ACI Rovinj i ACI Milna koje su dobili na prošlogodišnjem javnom natječaju tvrtke ACI. Nadalje, ugovorili su poslove za gradnju prve hrvatske marine za megajahte Mandalina Marina&Yacht Club, zatim i za proširenje marine u Segetu – Nautički centar Trogir. Direktor Marineteka naglašava da se dobri poslovni rezultati ne mogu postići bez kontinuiranog ulaganja u tehnološki razvoj i edukaciju zaposlenika. “Proizvodi se konstantno poboljšavaju sukladno zahtjevima tržišta, a Marinetek je po prirodi svojih proizvoda orijentiran poticanju ekološke osviještenosti i aktivnostima u lokalnoj zajednici kroz potporu jedriličarskih klubova i podršku ekološkim projektima”, zaključio je Miškić.

Komentirajte prvi

New Report

Close