Obiteljska tvrtka iz Slavonije svoje smrznute pekarske proizvode ponudit će hrvatskim hotelima

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2016. u 13:27
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Njihov je primarni zadatak proizvodnja vlastitih proizvoda: kroasan prazan, kroasan sa šunkom, kroasan s čokoladom, mini gužvarice, mini štrudlice s višnjom, te proizvoda za HoReCa sektor po principu da hoteli sami kreiraju svoj proizvod koji će Manna raditi za njih.

Manna je jedna od rijetkih tvrtki u Slavoniji i Baranji, ali i Hrvatskoj, koja je osmislila vlastiti brend smrznutih pekarskih proizvoda spremnih za pečenje odmah. Poslovanje obiteljske tvrtke Kneževića počelo je u prostorima Poduzetničkog inkubatora Osvit u Donjem Miholjcu na površini od 60 četvornih metara. U prvih šest mjeseci radilo se isključivo na planiranju poslovanja, izgledu proizvoda i pakiranja, marketingu te ostalim poslovnim planovima prije izlaska na tržište.

Sredinom 2015. počeli su plasirati svoje proizvode, koji su se nakon dva mjeseca našli u više od 100 domaćih trgovina i nekim trgovačkim lancima. Budući da su nakon godinu dana našli mjesto u više od 250 trgovina, postojeći kapacitet za proizvodnju postao je premalen, piše Glas Slavonije

Njihov je primarni zadatak proizvodnja vlastitih proizvoda: kroasan prazan, kroasan sa šunkom, kroasan s čokoladom, mini gužvarice, mini štrudlice s višnjom, te proizvoda za HoReCa sektor po principu da hoteli sami kreiraju svoj proizvod koji će Manna raditi za njih. Na ovom planu Josip Knežević ističe da je trenutačno plasman ograničen na samo nekoliko hotela u Zadarskoj županiji, no očekuje da će nagodinu taj broj biti znatno veći. Sadašnji kapacitet Mannine proizvodnje iznosi i do 25 tona kroasana mjesečno.

Knežević ne poriče da je zajedno sa svojom obitelji prošao trnovit put do sadašnje pozicije tvrtke te da je uložio velika kreditna sredstva koja će tek trebati otplatiti, no naglašava da mu je prije svega bio cilj raditi i zarađivati u vlastitoj zemlji, u kojoj očekuje jedino razumijevanje za nimalo laku situaciju u kojoj se on i drugi domaći poduzetnici danas nalaze.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vrag ti kroasana….dajte DOMAĆE STVARI uz to ! Pite, bureke…..sir…i slično..punjeno lisnato pecivo
MLINAR je fenomenalan … složite to na HOTELSKI stol……svi će probati….

Mediji , ali i organizirani seminari / tečajevi/ trebali bi pomoći hotelijerima – da sastave jelovnike..

..Nema hrane za dijabetičare…..nema hrane za malu djecu….moraš biti u hotelu s minimum ****, ili
***** , kategorije – da nađeš što ti treba….
Rekla sam konobarici, kome se treba obratiti za posebnu hranu..veli KUHARU…on sve sastavlja..
Bio je izvanredan..već slijedeći dan stavio sve što smo trebali i više od toga na zadovoljstvo
i drugih gostiju…
Treba samo malo kreativnosti.

Bravo !

New Report

Close