Novih 800 mjesta u zoni u Podima

Autor: Sandra Livajić , 16. rujan 2008. u 06:30

U Gospodarskoj zoni kraj Šibenika četvorni metar zemlje prodaje se kompanijama po cijeni od pet eura

Na trećem po redu natječaju za prodaju parcela u Gospodarskoj zoni Podi 19 tvrtki zadovoljilo je uvjete natječaja. Na ovom natječaju bit će prodano dodatnih 306 tisuća četvornih metara zemljišta, odnosno 19 parcela.

Otvorit će se novih 796 radnih mjesta. Konačan broj novootvorenih radnih mjesta na Podima, kao i ukupna površina i broj ukupno prodanih parcela bit će poznat nakon ocjene pristiglih ponuda. Prema do sada obrađenim podacima, Poduzetnička zona Podi Šibenik zapošljavat će gotovo 2,2 tisuće djelatnika na prostoru od ukupno 816 tisuća četvornih metara. Uvjete natječaja na ovom natječaju zadovoljile su tvrtke Elektolux, Inter, Tiskara Malenica, Zagreb-montaža, Tehmar, T-Economic, Stolarija Gojanović, Pekovac, Mapa-3, Kless, Batolit, Am-Adria, obrt Karlo Mali, Matkol, obrt Atlas-Grubišić, Jadranplin, Djelo, Euromarine i Hidraulika Kurelaj. Najznačajnija gospodarska zona na području Šibensko-kninske županije, a u perspektivi vjerovatno i na području Dalmacije, prva je gospodarska zona u Hrvatskoj koju je sufinancirala Europska unija. Građevinske radove na infrastrukturnim objektima financirali su delegacija Europske komisije, Grad Šibenik i Ministarstvo gospodarstva. Novcem EU-a na Podima je stavljeno u funkciju 30 hektara površine, a Grad i Ministarstvo financirali su opremanje 50 hektara zemljišta. Parcele se prodaju za pet eura po četvornom metru, a novcem od prodaje zemljišta financira se širenje zone. Odlukom šibenskog poglavarstva svi proizvođači oslobođeni su komunalnog doprinosa, dok se za ostale djelatnosti plaća 50 posto.

Podaci

Manje naknade
U prvoj godini poslovanja svi poduzetnici u zoni plaćaju umanjenu cijenu komunalne naknade za 75 posto. U drugoj godini 50 posto, a u trećoj 25 posto, nakon čega će plaćati naknadu u cijelosti.

Blizina luke
Planirani razvoj zone Podi veže se uz blizinu luke Šibenik. Od nje je udaljena 4,5 kilometara što omogućuje aktiviranje i korištenje kapaciteta Luke.

Komentirajte prvi

New Report

Close