Novi veliki igrač na konzultantskom tržištu

Autor: Objava za medije , 08. lipanj 2017. u 13:10
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Najuspješnija hrvatska tvrtka za savjetovanje o razvoju u javnom sektoru Razbor d.o.o. spojila se s najboljom hrvatskom konzultantskom tvrtkom za menadžment konzalting, inovacije i regulatorne reforme, Sense savjetovanje d.o.o. (Sense Consulting).

Tako je stvorena nova, velika i izvorno hrvatska konzultantska tvrtka koja ima kapacitete, znanja i iskustva za sve ključne izazove kako iz privatnog, tako i iz javnog sektora, takozvani one-stop-shop za pametan rast tvrtki, javne uprave i organizacija civilnog društva.

Tvrtka Sense Consulting je hrvatska tvrtka koja već deset godina uspješno raste osiguravajući rast svojim klijentima, uspješnim malim i srednjim tvrtkama, organizacijama i državama. Stručnjakinje i stručnjaci Sense Consultinga dosad su izravno doprinijeli otvaranju 800 novih radnih mjesta u Hrvatskoj te bili podrška u domaćim i stranim investicijama vrijednim 11 milijardi kuna. Tvrtka Razbor d.o.o. najiskusnija je specijalizirana hrvatska tvrtka koja od 2005. priprema i provodi programe i projekte u području regionalnog i lokalnog razvoja te pomaže javnom sektoru u pripremi i realizaciji razvojnih strategija, kao i boljem korištenju i upravljanju fondovima EU.

Udruživanjem naših dviju tvrtki u jednu obitelj nastala je najveća izvorna hrvatska konzultantska tvrtka s preko pedeset (50) stalno zaposlenih savjetnika i ekosustavom s više od sto vrhunskih stručnjaka i partnerskih organizacija te s iznimnim stručnim kapacitetima za pripremu i provedbu pametnih rješenja za razvoj poslovanja privatnog i javnog sektora.

Zahvaljujući ovom spajanju, na hrvatskom će tržištu biti prisutna domaća konzultantska tvrtka koja ima znanja, iskustva i kapacitete na višoj razini od većine ovdje prisutnih međunarodnih konzultantskih kuća. Sada javna uprava, tvrtke i organizacije imaju priliku izabrati vrhunsku tvrtku s relevantnim lokalnim iskustvom i referencama kao prvi izbor za velike projekte državnih institucija, javne i privatne investicije te podršku za pametniji rast poslovanja.

Vedran Antoljak, glavni partner Sense Consultinga:

„Udruživanjem Sense Consulting i Razbora stvorili smo hrvatsku savjetničku tvrtku sa više od pedeset zaposlenih i mrežom od preko stotinu stručnjaka i partnera. Kombinacijom tih kapaciteta, vrhunskog znanja i vještina, te dokazanog iskustva u Hrvatskoj i na međunarodnom tržištu, Sense Consulting i Razbor predstavljaju najbolji izbor javnog sektora pri odabiru savjetničkih usluga za projekte regionalnog razvoja i jačanja kapaciteta, te privatnim tvrtkama kada traže podršku za pametniji i brži rast poslovanja, te digitalnu transformaciju. Naš strateški cilj je postati vodeća savjetnička tvrtka u jugoistočnoj Europi, a ovo udruživanje nas znatno približava tom cilju.“

Mirjana Samardžić Novoselec, direktorica Razbor:

„Izuzetno me veseli što smo pronašli strateškog partnera s kojim ćemo ostvariti rast i daljnji razvoj naše tvrtke. Ovo će nam partnerstvo omogućiti da budemo još konkurentiji u savjetodavnim poslovima za javni sektor s obzirom na veliki broj kvalitetnih in-house ljudi, te na financijsku snagu koja će nam omogućiti nastup na velikim tenderima u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama. Reference i kompetencije, posebice one vezane uz upravljanje programima i projektima EU ćemo iskoristiti za jačanje pozicije u Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori. Činjenica da su i Sense i Razbor prisutni i uspješni već dugi niz godina, garancija je za uspjeh ove naše zajedničke priče.“

Komentirajte prvi

New Report

Close