Novi početak u Sisku: ABS započeo službenu proizvodnju

Autor: Agencija VLM , 12. travanj 2013. u 14:52
Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

‘Ovu je tvrtku dosad pratilo mnogo iluzija i razočarenja, ali mi ne želimo ponavljati povijest. Nastojat ćemo da ABS Sisak, učvrsti svoju poziciju na tržištu, te da proširujemo proizvodnju’.

Nakon nekoliko mjeseci probnog rada, kako bi se u čeličani ostvarila visoka kvaliteta specijalnih čelika, u Sisku je danas i službeno obilježen početak rada tvrtke ABS Sisak, u sastavu talijanske grupe Danieli. Novi vlasnik čeličane, koji je pogon kupio prošle godine, već je u modernizaciju proizvodnje uložio 25 milijuna eura i nastavlja ulaganje.

– Ovu je tvrtku dosad pratilo mnogo iluzija i razočarenja, ali mi ne želimo ponavljati povijest. Nastojat ćemo da ABS Sisak, učvrsti svoju poziciju na tržištu, te da korak po korak proširujemo proizvodnju – rekao je predsjednik uprave grupe Danieli, Gianpietro Benedetti. Čelnici ABS-a su najavili plan da u narednih 15 mjeseci ostvare proizvodnju 270.000 tona specijalnih čelika na mjesec. Povećanjem proizvodnje će se postupno otvarati i nova radna mjesta pa će se broj zaposlenih sa sadašnjih 140 povećati na 250.

Službenom otvorenju postrojenja nazočio je i premijer Zoran Milanović, koji je izjavio kako država u ovom slučaju nije i neće smetati kod ulaganja.

– Jasno je da željezara više nikada neće biti što je bila, ali će se razvojem tvrtke provoditi i racionalno zapošljavanje. Za Sisak je važan i opstanak Rafinerije nafte, koja mora raditi. Država kao suvlasnik i dioničar ne smije bježati od svoje odgovornosti i utjecat će da se ostvari plan ulaganja – rekao je Milanović.

Početku rada ABS-a Sisak nazočili su i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar regionalnog razvoja Branko Grčić, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, talijanska veleposlanica u RH Emanuela D'Alessandro i drugi gosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close