Novi menadžment Borova danas objavljuje mjere za spas tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2012. u 09:27
Tvornica Borovo (PXL)

Plan novog menadžmenta je da u roku od dvije-tri godine Borovo stane na noge, ali i da se brojka od oko 1050 zaposlenika poveća.

Menadžment Borova je pola godine nakon dolaska na čelo tvrtke i praćenja zatečenog stanja izradio plan restrukturiranja koji bi u budućnosti toj vukovarskoj tvornici trebao donijeti zaokret u poslovanju, piše Večernji list.

Vukovarski div u kojem je radilo oko 23.000 radnika i koji je bio jedan od najjačih gospodarskih subjekata u bivšoj državi, posljednjih je godina doveden na rub ponora, a o tome će se govoriti danas na konferenciji za novinare koju je sazvalo čelništvo tvrtke. 'Predstavit ćemo stanje koje smo zatekli, planirane projekte i korake u budućnosti',  kazao je jučer voditelj marketinga i službe za odnose s medijima Borova Vladimir Ham, ne želeći ništa detaljnije otkrivati prije najavljene konferencije za medije.

Kako Večernji piše, Borovo je nedavno posjetio i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak  koji je istaknuo kako  će država učiniti sve da pomogne tvrtki s takvom poviješću i takvim značajem. Govoreći tom prilikom o planovima u poslovanju, predsjednik uprave Borova Hrvoje Merki spomenuo je novu paletu proizvoda koja će biti ponuđena domaćim i inozemnim kompanijama. Pokazani su modeli obuće za naftne i plinske kompanije, bolnice, farmaceutske tvrtke, vojsku, policiju. Najavljeno je i da se mijenja stari logo tvrtke, a  nagađa se o otkazima u dijelu administracije, ali i zapošljavanju u sektoru prodaje.

Menadžment tvrtke nastojat će ispraviti prijašnju politiku Borova koja je veći dio prodanih cipela uvozila iz Kine i drugih zemalja. Naime, prema podacima uprave, Borovo je godišnje prodavalo 800.000 pari cipela, od kojih je samo 200.000 pari proizvedeno u pogonima u Vukovaru, dok je sve ostalo bio uvoz. Plan novog menadžmenta je da u roku od dvije-tri godine Borovo stane na noge, ali i da se trenutačna brojka od oko 1050 zaposlenika poveća.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close