Nova stanica – Maribor, do kraja 2018. Kopar i Kranj

Autor: Suzana Varošanec , 05. ožujak 2018. u 22:01
U Hrvatskoj posluju u 10 gradova i ciljaju na 1500 radnih mjesta/Miranda Čikotić/PIXSELL

Slovenija je Cammeu prvi međunarodni iskorak kroz tri faze ulaganja, ukupne vrijednosti 10 milijuna eura.

Najveći hrvatski taksi prijevoznik Cammeo intenzivira u Sloveniji investiciju započetu prije niti pola godine, kad je na taksi tržište Ljubljane ušao sa svojom poznatom zelenom bojom.

Od danas je i u Mariboru, prva tri dana vozit će besplatno, potom će cijena biti kao i u Ljubljani, tj. slično hrvatskoj cijeni. Do kraja 2018. uslugu će nuditi i u Kopru te prije ljeta i u Kranju, što kako navode, znači dostupan i brz prijevoz, prema ISO 9001 standardu i najnovijim tehnološkim dostignućima. Ukupna vrijednost Cammeovog ulaganja u Sloveniji planirana kroz trogodišnje razdoblje iznosi blizu 10 milijuna eura. S gotovo 300 radnih mjesta u prvoj godini poslovanja u Ljubljani, na razini slovenske divizije Cammea predviđa se ukupno 400 zaposlenika. 

Vlasnik zadovoljan
Za drugu fazu slovenskog širenja u Mariboru, direktor i vlasnik Cammea Vladimir Minovski najavljuje  zapošljavanje 50 ljudi, čiji će se broj prema potrebi i povećavati. "Slovenci su nas prihvatili od prvog dana, i prema ocjeni korisnika Cammeo je u samo par tjedana postao omiljeni taksi u Ljubljani", izjavio je Minovski povodom novog širenja. Otkriva i da su u prvih 5 mjeseci u Ljubljani prevezli više od 100 tisuća građana, što je po njemu dodatna potvrda usluge Cammea na europskoj i svjetskoj razini, kao i da su ostvareni zapaženi i poslovni i financijski rezultati.

Koliko je pak primamljivo biti vozač Cammea, priča i da je dokazao "poznati slovenski redatelj Vinci Vogue Anžlovar koji se, unatoč brojnim nagradama za svoja filmska postignuća, pronašao u taksiranju ulicama Ljubljane". Uz to, tvrtka je, tvrdi, i predvodnik digitalne transformacije industrije prijevoza: aplikaciju za naručivanju za IOS i Android uređaje u Sloveniji je preuzelo gotovo 15.000 korisnika, a kako je Ljubljana i turističko središte uslugu Cammea isprobalo je 70-ak različitih nacionalnosti. Ekspanzijom u Sloveniju Cammeo je u skupini poduzeća s 1000+ zaposlenih. 

Ulaze u Slavonski Brod
Prema procijeni i planovima, čim liberalizacija taksi tržišta stupi na snagu, u godinu dana otvorit će najmanje 1500 novih radnih mjesta, od kojih većina u RH. Prihodi 2016. iznosili su 85 mil. kn, oni za 2017. bit će poznati u travnju. Hrvatsko poslovanje u 10 gradova, od velikih poput Zagreba, Rijeka i Osijeka do manje naseljenih Vinkovaca, Čakovca i Vukovara, šire i na Slavonski Brod. Minovski prve brodske vožnje očekuje do kraja ožujka.        

Komentirajte prvi

New Report

Close