Nova IT oprema Agenciji za civilno zrakoplovstvo

Autor: Ksenija Kale , 10. rujan 2012. u 22:00

Zahvaljujući nabavi nove informatičke opreme ACZ će poboljšati i optimizirati radne procese i ubrzati donošenje odluka i upravljanje projektima

Agencija za civilno zrakoplovstvo (ACZ) je na temelju projekta iz pretpristupnog programa Europske unije IPA 2009 nabavila informatičku (IT) opremu u vrijednosti od oko 155.000 eura. Zahvaljujući nabavi nove informatičke opreme ACZ će među ostalim poboljšati i optimizirati redovne aktivnosti iz djelokruga rada te ubrzati procese donošenja odluka i upravljanja projektima, izvijestili su prošloga tjedna iz Agencije za civilno zrakoplovstvo.

Ta sredstva ACZ je dobila na osnovu projekta pod nazivom “Jačanje administrativnih i tehničkih kapaciteta s ciljem osiguranja učinkovitog obavljanja aktivnosti Agencije za civilno zrakoplovstvo te jačanje administrativnih i tehničkih kapaciteta Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova (AAIA)” iz programa IPA 2009.Ta se oprema ovih dana instalira u prostorima Agencije. Riječ je o šest servera s pripadajućom mrežnom opremom i rezervnim napajanjem, 16 prijenosnih računala za opremanje učionice, te 50 kompleta stolnih računala, navodi se u priopćenju Agencije za civilno zrakoplovstvo.Također se naglašava da je ACZ do sada ugovorila nabavu opreme u vrijednosti 155.000 eura, što je dio od ukupno planiranih 427 tisuća eura namijenjenih nabavi informatičke opreme kroz program pretpristupni program IPA 2009. Preostali dio opreme planira se nabaviti do kraja 2012. godine, stoji dalje u priopćenju se pritom također napominje da je Agencija za civilno zrakoplovstvo u financiranju toga projekta sudjelovala sa 25 posto, dok se preostali iznos financira iz fondova Europske unije.

Komentirajte prvi

New Report

Close