Niža dobit Badela zbog vrijednosnog usklađenja tražbina prema Agrokoru

Autor: Poslovni.hr/H , 28. srpanj 2017. u 13:33
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Poslovanje Badela 1862 u prvoj polovini ove godine bilo je pod utjecaj krize u Agrokoru, pa je uslijed vrijednosnog usklađivanja zbog tražbina koje kompanija ima prema tom koncernu iskazala 12 posto manju dobit nego lani, odnosno 9,6 milijuna kuna.

Podaci iz financijskog izvješća, naime, pokazuju da je Badel 1862 do kraja lipnja ove godine poslovao s 9,6 milijuna kuna neto dobiti, što je za 1,3 milijuna kuna, tj. 12 posto manje nego u istom razdoblju 2016. godine.

 "Glavni razlog manje dobiti u odnosu na prošlu godinu je ispravak vrijednosti 1/3 duga koncerna Agrokor", naglašava se u izvješću, a podaci iz računa dobiti i gubitka govore da su troškovi za vrijednosno usklađenje kratkotrajne imovine rasli s prošlogodišnjih 2,6 milijuna kuna, na više od 6,1 milijun krajem lipnja ove godine. 

 Poslovanje Badela 1862, navodi se u izvješću, u prvoj polovini ove godine karakterizirao je utjecaj krize u Agrokoru na tržište hrane i pića te posljedično i na prodajnu aktivnosti i prihode Badela na domicilnom tržištu.

 Tako su poslovni prihodi na godišnjoj razini smanjeni za 3 posto, na 126 milijuna kuna, dok su sami prihodi od prodaje pali za jedan posto, na 123 milijuna kuna.

 Da je niža neto dobit rezultat izvanrednih okolnosti, potvrđuje i podatak iz izvješća da je na kraju lipnja Badel 1862 na razini operativnog poslovanja ostvario pozitivan rezultat od 5,8 milijuna kuna, što je 449 tisuća kuna bolji rezultat nego prošle godine.

 Iz Badela ujedno podsjećaju kako su u prvoj polovini ove godine kontinuirano poslovali u uvjetima predstečajne nagodbe, u sklopu koje je sredinom srpnja rješenje kojim se usvaja Plan financijskog restrukturiranja postalo izvršno. 

Komentirajte prvi

New Report

Close