‘Nisam poduzetnik koji će ispred tvrtke parkirati luksuzni auto, a onda zakidati radnike’

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2018. u 12:07
FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Grupu Pivac, uz Mesnu industriju Braća Pivac, sačinjavaju još PPK – karlovačka mesna industrija i Mesna industrija Vajda iz Čakovca. Donedavno je dio Grupe bio i Dalmesso iz Klisa, ali je ta tvrtka ove godine pripojena matičnoj kompaniji. Braća Ivica, Tonči i Neven Pivac vlasnici su i turističke tvrtke Sol Tourism koja u svom vlasništvu ima četiri objekta: dva hotela u Makarskoj te hotel i hostel u Dubrovniku. Najveći su pojedinačni dioničar u Krašu. Kako je Skupština Kraša odobrila dokapitalizaciju u iznosu od najmanje 25 milijuna a najviše 50 milijuna kuna u kojoj u prva dva kruga mogu sudjelovati samo postojeći dioničari, to znači da će Pivac prijeći 25 posto udjela u Krašu.

"Dokapitalizacija ide svojim tijekom, a mi ćemo kao dioničari sudjelovati u tom procesu. U prvom krugu svi postojeći dioničari imaju pravo sudjelovati onoliko koliko participiraju u vlasništvu, dok se u drugom krugu otvara mogućnost preuzimanja onoga dijela koji postojeći dioničari u prvom krugu nisu preuzeli. U prvom i drugom krugu mogu sudjelovati oni dioničari koji participiraju u vlasništvu Kraša, dok se u trećem krugu, ako do njega dođe, može uključiti bilo tko s tržišta. Mi smo svakako zainteresirani za sudjelovanje u dokapitalizaciji jer Kraš smatramo kvalitetnom i perspektivnom tvrtkom", rekao je u razgovoru za Novac.hr Ivica Pivac, predsjednik uprave Mesne industrije Braća Pivac.

"Kraš je kvalitetna tvrtka čije smo dionice sustavno kupovali godinama jer smatramo da je riječ o odličnoj investiciji. Time smo pokazali kako smatramo da je tvrtka dobro vođena te ne bismo, kada bismo i bili u prilici, mijenjali menadžment, kao što ne bismo radili išta na štetu zaposlenika, dioničara i drugih dionika tvrtke. Nismo zainteresirani raditi neke revolucionarne i radikalne promjene i potpuno smo svjesni da ljudi koji danas vode Kraš sigurno znaju puno više od nas o konditorskoj industriji. Vjerujemo da su njihove odluke dobre za nas kao dioničare, kao i za budućnost Kraša kao vodeće konditorske tvrtke na ovom području", kaže Pivac i dodaje da su uvjeti radnika u Krašu vrlo su slični uvjetima radnika u Grupi Pivac.

"I mi imamo kvalitetne kolektivne ugovore i dobro surađujemo sa sindikatima te naši radnici ostvaruju svoja puna prava. Ne spadam u poduzetnike koji će u dvorištu kompanije parkirati luksuzni automobil, a u isto vrijeme zakidati radnike ili dobavljače. I meni je u interesu da moji radnici imaju dobra primanja i dobre radne uvjete jer se u suprotnom ne bih dobro osjećao. Nažalost, u ovoj se tranziciji, koja kod nas predugo traje, događalo da vlasnik vozi luksuzan automobil, a radnici rade za minimalac ili im kasne plaće", naveo je.

Komentirajte prvi

New Report

Close