Nije plaća, nego nagrada: Stečajnom upravitelju Uljanika 41.000 kuna mjesečno bruto

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2019. u 11:33
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Dakle, ne radi se o plaći, već o nagradi za odrađeni posao.

Donedavni stečajni upravitelj Uljanika d.d. Damir Majstorović za šest mjeseci koje je proveo na tom mjestu, na koje je imenovan odlukom Trgovačkog suda u Pazinu, za obavljene poslove nagrađen je s 248.986,56 kuna u bruto iznosu, dok će još 14.471 kunu dobiti na ime "naknade stvarnih troškova", piše Glas Istre.

Odluka je to Trgovačkog suda u Pazinu i suca Damira Rabara koji vodi stečajni postupak Uljanika d.d., a koja se temelji na vladinoj Uredbi o kriterijima i načinu obračuna i plaćanja nagrada stečajnim upraviteljima. Konkretni članak na kojem se temelji obračun kaže kako nagrada stečajnom upravitelju iznosi najviše 795 tisuća kuna, od čega s osnove vrijednosti unovčene stečajne mase prima najviše 630 tisuća, s osnove dodatne nagrade najviše 150 tisuća, a s osnove posebne nagrade najviše 15 tisuća kuna.

Dakle, ne radi se o plaći, već o nagradi za odrađeni posao, no kad se podijeli s brojem mjeseci koje je proveo radeći na stečaju Uljanika, ispada da će Majstorović u prosjeku biti nagrađen s 41,5 tisuća kuna u bruto iznosu, što bi, da se radi o plaći u neto iznosu, značilo nešto više od 25 tisuća kuna mjesečno, kaže Glas Istre.

"Bar je dolazio na posao"

"Ugodno sam iznenađen visinom naknade koja je određena za rad stečajnog upravitelja, što samo govori da je to u našoj zemlji jedan vrlo unosan posao", ironično im je komentirao predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac. Cerovac je dodao kako je bivši stečajni upravitelj Uljanika d.d. bar svoj posao shvaćao ozbiljno pa je, za razliku od većine ostalih stečajnih upravitelja koji su imenovani po tvrtkama pulske brodograđevne kompanije, svakog dana dolazio u upravnu zgradu i radio na planu oživljavanja brodogradnje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

U ovoj će zemlji ostati samo nemoćni i nepokretni.

Ajme sirotinje !! Da nisu mogli zaokruzit na pola miliona ??? Pih !!

čestitam

New Report

Close