‘Nigdje Tele2 nije čekao pet godina da uđe u LTE’

Autor: Bernard Ivezić , 06. rujan 2013. u 08:05
Adrian Garrett, komercijalni direktor Tele2/ R. Anić/PIXSELL

Treći mobilni operater na pritisak Hakoma da uloži u LTE odgovorio najavom investicija u postojeću mrežu i tržište kako bi stekao milijun korisnika.

Tele2 ni na jednom tržištu nije čekao pet godina da bi nakon konkurencije krenuo u LTE, ali osobno smatram da je za to u ovom trenutku na hrvatskom tržištu prerano, izjavio je u četvrtak na predstavljanju novih smjernica u prodaji komercijalni direktor Tele2 Hrvatska Adrian Garrett.

Naglasio je da je to njegovo osobno mišljenje, jer, kako tvrdi, kompanija ne može davati službene izjave o Hakomovu natječaju za radiofrekvencije za gradnju brze LTE mreže dok je on otvoren. Objasnio je da se Tele2 se na tržištu natječe cijenama, a da bi mogao spuštati cijene, najprije treba tržište. "Pogledajte to na primjeru pametnih mobitela, koji su ovdje već sedam godina, a tek danas imaju tržišni udio od 30 posto", kaže Garrett.Telekomunikacijski regulator Hakom prije tjedan dana raspisao je javnu dražbu za preostale frekvencije za gradnju LTE mreža na frekvenciji od 800 MHz-a, za koju se pretpostavljalo da će pripasti Tele2. Iako u Tele2 tvrde da se LTE mreža može graditi i na drugim frekvencijama, u Europi svi kupuju upravo te niže frekvencije, jer se mreže tako grade jeftinije i rade bolje. U prilog tome, Tele2 je u svom izvješću za drugo tromjesečje naveo da je u Švedskoj LTE mrežu zajedno s Telenorom izgradio na frekvencijama od 800 i 1800 MHz-a, ali da je s drugom nižom frekvencijom, onom od od 900 MHz-a, uspio znatno osnažiti tu svoju ponudu.Adrian

Garrett ističe kako su svjesni toga da u Hrvatskoj imaju rupa u pokrivenosti postojećom mrežom. "No, na većini područja imamo dobru pokrivenost i imamo planove za daljnje poboljšanje pokrivenosti, ali o tome zasad ne mogu govoriti detaljnije", kaže Garrett. Komercijalni direktor Tele2 nije prvi viši menadžer koji signalizira da taj operater želi ostati i ima planove za hrvatsko tržište. Početkom tjedna u intervjuu za Jutarnji list to je naglasila predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska Malin Holmberg. Najavila je da im je idući cilj steći milijun korisnika.Garrett ističe da su otvoreni za suradnju s domaćim brendovima smartphonea, ali da najprije treba testirati učinak dualSIM modela.

Komentari (2)
Pogledajte sve

pa ionako nas drže za ovce u svojim reklamama.čuvaj se skandinavca i kad ti mobitele nudi.

Ma da… kaj bi čobani investirali u LTE. Za prosječnu hrvatsku ovcu je sasvim dovoljna dual SIM radio stanica. Za to im ne treba nikakva mreža [emo_smijeh]

New Report

Close