Nexe Grupa pokrenula predstečajnu nagodbu za 6 tvrtki

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2013. u 15:30
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Uprava Nexe-a se nada da će ovaj način zadovoljiti očekivanja svih vjerovnika

Nexe Grupa  danas je podnijela zahtjeve za pokretanje postupka predstečajne nagodbe u tvrtkama Nexe Geupa, Našicecement, Dilj, Luka Tranzit Osijek, Nexe Beton te Igma d.o.o. Sve ove tvrtke, kažu iz Nexe grupe, prema zakonu ispunjavaju uvjete za pokretanje predstečajne nagodbe.

Pokretanjem ovog postupka, Uprava Grupe želi iskoristiti postojeće zakonske mogućnosti ubrzavanja postupaka financijskog i operativnog restrukturiranja tvrtki, posebice uzimajući u obzir veliki broj uključenih vjerovnika. Olakšavanjem implementacije Plana operativnog i financijskog restrukturiranja Grupe, a koji bi bez ovog zakonski reguliranog postupka, zbog velikog broja vjerovnika, bio dugotrajan i neizvjestan, omogućit će se nastavak održivog poslovanja Grupe, kao i stvoriti uvjeti za
premošćivanje razdoblja negativnih gospodarskih trendova u regiji u kojoj Grupa posluje", stoji u priopćenju.

Ivan Ergović, predsjednik Uprave, poručuje kako je uvjeren da će se na ovaj način u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljiti očekivanja svih vjerovnika Nexe Grupe, stabilizirati poslovanje, ali i da će se sačuvati radna mjesta. Dodao kako tvrtke Nexe Grupe u idućem razdoblju nastavljaju s redovnim poslovanjem, kao i opskrbom kupaca njihovim proizvodima i uslugama.

Nexe Grupa u proteklom je razdoblju intenzivno, u suradnji s konzultantskom kućom KPMG, radila na planu operativnog i financijskog restrukturiranja Grupe.  Kažu kako će se u zakonskom roku dostaviti sva obvezna dokumentacija vezana uz postupak pokretanja predstečajne nagodbe, uključujući i već spomenuti Plan financijskog i operativnog restrukturiranja Grupe, čime će on postati javno dostupan vjerovnicima, ali i svim zainteresiranim stranama.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close