Nexe gradnji poslovi za 100 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 22. studeni 2012. u 21:59
Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje/PIX

Tvrtka ugovorila gradnju proizvodnog pogona solinskog AD Plastika u Zagrebu ukupne površine 4700 četvornih metara s pristupnim cestama i parkiralištem.

Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe grupe, ugovorila je nove poslove vrijedne 100 milijuna kuna, među kojima je i projekt gradnje proizvodnog pogona solinskog AD Plastika u Zagrebu za koji je u četvrtak potpisan ugovor, izvijestili su iz tvrtke.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju linije za bojanje i montažu, dogradnju skladišta opasnog otpada i skladišta nosača te gradnju skladišta zapaljivih tekućina s pretakalištem ukupne površine 4700 četvornih metara, čemu treba dodati pristupne ceste i parkiralište. Od ostalih novougovorenih projekata ističe se gradnja bioplinskog postrojenja Mitrovac, interpolacija i sanacija Palače Pejačević u Virovitici, gradnja stambeno-poslovnog objekta Puljska u Zagrebu, benzinske postaje Petrol u blizini trgovačkog centra West Gate kraj Zaprešića, graničnog prijelaza Stara Gradiška te kanalizacijskog sustava u Zoljanu kraj Našica.

"Osiguranje zaposlenosti kapaciteta, uz sinergijske efekte poslovanja Nexe grupe, rezultirali su rastom prihoda od 15% u deset mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, istaknuo je Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje i direktor Divizije za građenje Nexe grupe. Ugovorena vrijednost svih trenutnih radova Nexe gradnje iznosi 280 milijuna kuna. Tvrtka trenutno zapošljava 171 radnika, 37 više nego na početku godine.Inače, Uprava Nexe grupe želi odgoditi isplatu glavnice svoje 120 milijuna eura vrijedne obveznice i to za devet godina, a o čemu će odlučiti skupština vlasnika obveznica koja će se održati 6. prosinca.

Komentirajte prvi

New Report

Close