Neto dobit Končara D&ST 16,2 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. listopad 2014. u 15:02
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tvrtka je u prvih devet mjeseci ove godine imala ukupne rashode od 492,3 milijuna kuna, što je rast od 7,5 posto.

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili su 16,2 milijuna kuna neto dobiti, što je pad od 12,6 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke u devet ovogodišnjih mjeseci iznosili 512,6 milijuna kuna i povećani su sedam posto. Rastu prihoda, navodi se u izvješću, doprinijelo je i ukidanje dugoročnih rezerviranja za rizike u iznosu od šest milijuna kuna u trećem kvartalu ove godine.

U istom razdoblju proknjiženo je također oko šest milijuna kuna dodatnih troškova zbog greške otkrivene tijekom ispitivanja transformatora po ugovoru sa NCC (National Contracting Company) za Ujedinjene Arapske Emirate, kojim je ugovorena isporuka 52 energetska transformatora.

Glavninu prihoda tvrtke čine prihodi od prodaje koji su povećani za 5,5 posto, na 497,3 milijuna kuna. Pritom su prihodi od prodaje u Hrvatskoj smanjeni za 15 posto, na 85 milijuna kuna, dok je izvoz povećan za 10 posto, na 412,3 milijuna kuna, navodi se u izvješću.

Tvrtka je u prvih devet mjeseci ove godine imala ukupne rashode od 492,3 milijuna kuna, što je rast od 7,5 posto.

U izvješću se navodi i kako je na dan 30. rujna ove godine vrijednost ugovorenih poslova iznosila 582 milijuna kuna, što je rast od dva posto u odnosu na isti dan prethodne godine.

Na kraju rujna ove godine tvrtka je zapošljavala 472 djelatnika, dok ih je u istom razdoblju lani bilo 459.

Komentirajte prvi

New Report

Close