Nesuđeni premijer ulazi u Nadzorni odbor INA-e

Autor: Poslovni.hr/H , 26. svibanj 2016. u 15:09
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Ina je prijedlog o razrješenju dosadašnja i imenovanju tri nova hrvatska predstavnika u Nadzornom odboru objavila u srijedu poslijepodne putem Zagrebačke burze.

U Nadzorni odbor Ine, kao predstavnici države, ući će Dario Čehić, Luka Burilović i Damir Vanđelić, doznaje se iz prijedloga za dopunu dnevnog reda glavne skupštine Ine koji je objavljen putem Zagrebačke burze. 

Glavnoj je skupštini Ine, koja je sazvana za 9. lipnja, predloženo da iz Nadzornog odbora opozove Sinišu Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, a umjesto njih predloženo je da u to tijelo uđu Dario Čehić, Luka Burilović i Damir Vanđelić. 

Uz predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luku Burilovića, tako bi u Nadzorni odbor Ine ušli i Damir Vanđelić, investicijski direktor u Adris grupi, koji se nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora spominjao i kao mogući premijer. U Nadzorni odbor ušao bi i Dario Čehić, odvjetnik iz Poreča, koji se u posljednje vrijeme u medijima najčešće spominje u kontekstu Mosta te kao osoba bliska Katoličkoj crkvi. 

Ina je prijedlog o razrješenju dosadašnja i imenovanju tri nova hrvatska predstavnika u Nadzornom odboru objavila u srijedu poslijepodne putem Zagrebačke burze. 

Prijedlog o trojici novih članova Nadzornog odbora Ine, kako se doznaje, uputilo je Ministarstvo gospodarstva. 

Dosadašnja tri predstavnika države u Nadzornom odboru – Sinišu Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, Skupštini je krajem 2012. predložila bivša Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem. 

Inače, Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Mađarski MOL u Nadzornom odboru su György Mosonyi, koji je i potpredsjednik tog tijela, Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth, József Molnár i Oszkár Világi. 

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić. 

Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica, a Republike Hrvatske ima 44,84 posto dionica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close