Neizvjesna godina za Croatiju Airlines

Autor: Goran Borković , 27. srpanj 2009. u 22:00

Najbolje rezultate Croatia Airlines postiže na liniji prema Barceloni gdje je unatoč tri leta tjedno teško pronaći mjesto

U Croatia Airlinesu kažu da nisu zadovoljni zbog pada potražnje i prometa putnika u dosadašnjem tijeku ove godine. Međutim, naglašava u svojoj izjavi glavni direktor CA Ivan Mišetić, nisu ni nesretni. U prvoj polovici godine i u prvoj polovici srpnja CA je imala znatno manji minus broja prevezenih putnika, nego kompanije u nekim drugim mediteranskim destinacijama, tvrdi Mišetić.

U prvih šest mjeseci ove godine CA je prevezla 4,7 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, što Mišetić za agenciju Hina ocjenjuje dobrim rezultatom s obzirom na pad drugih prijevoznika. U prvoj polovici srpnja taj je minus za CA svega 2 posto, pa očekuje da će srpanj i kolovoz biti na razini prošle godine.Pritom napominje da se pad odnosi uglavnom na domaći promet i dobrim dijelom na nekadašnji čarter. Očekuje da bi i do kraja godine rezultat mogao biti dobar, ako se minus broja prevezenih putnika bude ‘vrtio’ između 5 i 8 posto u odnosu na prošlu godinu.Trenutno najbolje rezultate bilježe na prije mjesec i pol dana otvorenoj liniji za Barcelonu, koju naziva apsolutnim hitom ljeta, jer je unatoč tri puta tjednom letu na njoj teško naći mjesta. Od tradicionalnih linija mali pad osjećaju za Frankfurt, a dobro se drže Beč, Amsteredam i Kopenhagen.Financijski gledano ova je godine i dalje neizvjesna, pri čemu dodaje da su već u tri navrata imali rebalans poslovanja pokušavajući zadržati saldo poslovanje na razini nule, čemu se nada i do kraja ove godine unatoč tome što su u prvih šest mjeseci, kao i ranije, imali negativan rezultat.

Komentirajte prvi

New Report

Close