Natjecanje u konzultacijskim vještinama za studente farmacije u JGL-u

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2018. u 14:03
Foto: press

Tijekom trodnevnog boravka u JGL-u, studenti koje okuplja Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) na radionicama će se natjecati iz farmakologije, farmakoterapije i konzultacijskih vještina.

„Veliko nam zadovoljstvo pričinjava uključivanje u projekt „Natjecanje u konzultacijskim vještinama“ kojeg organizira Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, a tijekom kojeg će studenti imati priliku nekoliko dana provesti u našem modernom, razvojno-proizvodno-skladišnom kompleksu JGL Pharma Valley na Svilnom. Budući farmaceuti i biokemičari imat će tako priliku pobliže se upoznati s radom u farmaceutskoj kompaniji, a osim dijeljenja dobrih praksi i pružanja podrške profesionalnom razvoju mladih talenata, nama u JGL-u ovo je sjajna prilika za razmjenu znanja i iskustava s mlađim kolegama. Uz to, vjerujemo da ćemo u budućnosti s nekima od njih i vrlo uspješno surađivati“, kazala je Lorena Dika, direktorica upravljanja ljudskim resursima u JGL-u.

Osim što će sponzorski podržati natjecanje Udruge CPSA, riječka farmaceutska tvrtka studentima će kroz tijekom tri dana, od 2. do 4. ožujka, koliko natjecanje traje, sudionicima pružiti priliku da obiđu proizvodne pogone, upoznaju se sa zaposlenicima tvrtke, te saznaju detaljnije o područjima koja ih profesionalno najviše zanimaju.

Ovogodišnja tema projekta tiče se izazova u liječenju palijativnih bolesnika i uloge ljekarnika, a tematske radionice provodit će se iz farmakologije, farmakoterapije i konzultacijskih vještina. Svoja stečena znanja, kompetencije i vještine mladi farmaceuti pokazat će pred stručnim žirijem, a finale natjecanja bit će proglašenje pobjednika koji će osvojiti vrijedne novčane nagrade.

Inače, Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske – CPSA jedina u Hrvatskoj okuplja studente ovih profila i predstavlja ih na međunarodnim skupovima, a svojim brojnim projektima pomaže profesionalni i osobni razvoj studenata te doprinosi razvoju farmaceutske i biokemijske struke. Jedan je to od ključnih razloga zbog kojeg je JGL odlučio podržati rad CPSA-e, što je sastavni dio politike društveno odgovornog poslovanja riječke farmaceutske kompanije.

Naime, kao tvrtka koja brine i doprinosi ne samo poboljšanju kvalitete života, već i razvoju lokalne, ali i široj društvene zajednice, JGL već godinama aktivno pomaže rad određenih sastavnica Sveučilišta i studentskih organizacija te podržava edukativne projekte s posebnim naglaskom na one koji su vezani za mlade i socijalno ugrožene skupine. Značajna posveta pritom se daje projektima koji povezuju studente s poslovnom zajednicom i pripremaju ih za buduće poduzetničke izazove.

Komentirajte prvi

New Report

Close