Nakon šest godina gubitka Badel 1862 s dobiti od 11,8 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 29. veljača 2016. u 17:21
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Povećanje ukupnih prihoda generirano je rastom prihoda od prodaje na domaćem tržištu od 4 posto, a u izvozu od čak 18 posto u odnosu na 2014. godinu, ističu iz Badela.

Proizvođač vina i alkoholnih pića Badel 1862 prošlu je godinu završio s neto dobiti od 11,8 milijuna kuna, dok je godinu prije poslovao s gubitkom od 32,1 milijuna kuna, podatak je iz financijskog izvješća koje je ta tvrtka objavila u ponedjeljak.
 

 "Nakon šest godina gubitka društvo je zaključilo godinu s dobiti razdoblja koja iznosi 11,8 milijuna kuna. Iz rezultata poslovanja je vidljivo da je operativno poslovanje potpuno stabilizirano u financijskom, proizvodnom i tržišnom segmentu", navodi se u izvješću poslovodstva. 

 Uprava u izvješću napominje kako je Badel 1862 u prošloj godini još uvijek poslovao u uvjetima predstečajne nagodbe, ali i kako je "tijekom 2015. godine provedba usvojenog programa restrukturiranja (Badel Restructuring Concept – BRC) dovršena po svim elementima plana koji ne ovise o preduvjetu sklapanja predstečajne nagodbe i to vlastitim snagama". 
 Po podacima iz izvješća, Badel 1862 je prošle godine ostvario poslovne prihode u iznosu 314 milijuna kuna, što je 10 posto više nego godinu ranije. Pritom su prihodi od prodaje rasli za 5 posto, na 296,2 milijuna kuna. 
 Povećanje ukupnih prihoda generirano je rastom prihoda od prodaje na domaćem tržištu od 4 posto, a u izvozu od čak 18 posto u odnosu na 2014. godinu, ističu iz Badela. 
 Rashodi iz operativnog poslovanja manji su za 5 posto i iznose 296,2 milijuna kuna. 
 Tako je na razini operativnog poslovanja Badel 1862 ostvario pozitivan rezultat od 17,8 milijuna kuna, što je za 44,3 milijuna kuna bolje nego 2014. godine, napominju iz te tvrtke. 
 Badel 1862 je objavio i konsolidirano izvješće koje, osim matične kompanije, obuhvaća i istoimene kompanije u Makedoniji, Srbiji i Federaciji BiH te tvrtku Basko Trejd iz Makedonije. 
 Na konsolidiranoj su razini poslovni prihodi lani iznosili 363,9 milijuna kuna, što je za 5 posto više nego u 2014. godini, dok su istovremeno poslovni rashodi smanjeni za 7 posto, na 345,5 milijuna kuna.
 Operativna dobit iznosi 18,4 milijuna kuna ili 5 posto ukupnih prihoda, dok je prethodne godine grupacija imala operativni gubitak od 22,6 milijuna kuna ili 6 posto ukupnih prihoda, navodi se u obrazloženju izvješća. 
 Dobit 2015. godine je na razini 11,2 milijuna kuna te je tako neto rezultat grupacije bolji za 45,8 milijuna kuna u odnosu na 2014. godinu, kada je zabilježen gubitak od 34,7 milijuna kuna. Prošla je godina prva godina s pozitivnim poslovanjem na konsolidiranoj razini nakon 2007. godine, napominje poslovodstvo Badela 1862.

Komentari (1)
Pogledajte sve

BADEL 1862

Nema BD62 spasa dok se ne izvrši deratizacija i polove štakorčine koje su ga dovele u takvo stanje .
Naravno i Perković mora odgovarati za uništenje takve tvrtke !
Uništiti takvu tvrtku koja je imala prvoklasne proizvode : vina , vinjake , mirogojček , vlahov , likere , sokove, naru , inku ,pepsi , vodu , kapljicu …..i da nitko za to ne završi barem u Remetincu ?
Samo treba sljediti trag novca !
Nesrazmjer između imovine i zarada lopina sadašnjih i bivših !
Pa te lopine bi uništile tvrtku i da dilaju drogu !

Pij malo , pij dobro !

Živjeli !

Da potsjetim :
Cezar
Šljivovica
Vigor
Patria
Johnni Walker
Glembaj
Stock
Zrinski
Viarije Dingač
Daruvar
Križevci
Svirće
Smokvica
Vrbička Žlahtina…
Kalničke vode
Nara
Pepsi
Inka…

Napravili dug veči od vrijednosti imovine ?

I niko još nije završio u Remetincu ?

Kako je moguće uništiti takvu tvrtku ?

Perković uživa na Murteru uzgajajući masline a
Zvjezdana je postala zvjezda u Ministarstvu .

Gospoda su nagrađena ko da su napravili dobit .

Bojim se da su se Vuci koji su očerupali Badel dogovorili i da zajedničkim snagama nastoje uloviti Ovcu kojoj bi uvalili očerupani Badel , a da ne vrate opljačkano ?

New Report

Close