Nakon prvog pjenušca i prvi pansion i novi podrum

Autor: Marta Duić , 23. srpanj 2017. u 22:00
Sanja i Tomislav Stručić proizvode oko 25.000 litara vina, druga su generacija vinara u obitelji/ Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

U vinariji Stručić Ludbreg degoržirali svoje pjenušavo vino, slijedi i rose pjenušac, te širenje proizvodnje i asortimana.

U ludbreškoj vinariji Stručić degoržiran je prvi pjenušac ove vinarije i prvi pjenušac ludbreškog vinogorja. "To je bio velik izazov za nas te kruna vinarije i dosadašnjeg rada.

Svi vinari nakon vrhunskih vina žele proizvoditi i pjenušac, tome svi u ovom poslu težimo", kaže vinar Tomislav Stručić. Pjenušac je rađen klasičnom metodom, od sorte chardonnay berbe 2014. godine i pomoću prirodnih kvasaca. Za degoržiranje su angažirali obiteljske prijatelje Ivanu Puhelek Purek i Krunu Antolkovića iz tvrtke Eno concept, koji među prvima u Hrvatskoj imaju opremu i mobilni servis te degoržiraju pjenušce vinarima diljem zemlje.

"Naša suradnja je dugogodišnja i isprepletena prijateljstvom. Nakon ovog prvog pjenušca, planiramo i proizvodnju rose pjenušca od portugisca", pojašnjava Sanja Stručić.  Ivana Puhelek Purek objašnjava da je degoržiranje završna faza u procesu proizvodnje pjenušca. "Boce su ručno okretane, a cilj je da talog dođe u grlo boce, zamrzne se i potom se pod pritiskom izbacuje".Prvih tisuću boca pjenušca planiraju plasirati na zagrebačkom tržištu, a moći će ga se kupiti i kod njih u vinariji.

Inače, Tomislav i Sanja Stručić druga su generacija vinara, a oni se ovim obiteljskim biznisom bave desetak godina.  "Zadnjih nekoliko godina ozbiljnije se bavimo ovim poslom i sve više težimo kvaliteti vina. Od sortimenta imamo graševinu, chardonnay, sauvignon i rajnski rizling, proizvodimo 25.000 boca godišnje te obrađujemo tri hektara vinograda", otkriva Stručić. Za kraj su nam otkrili kako im je u planu i proširenje vinograda na još pola hektara, a pri kraju su i s projektima u sklopu Vinske omotnice tako da će uskoro imati i smještajne kapacitete te kreću s izgradnjom pet soba, novog podruma i kušaonice.

Komentirajte prvi

New Report

Close