Nakon prakse, studenti se u Rimcu mogu i zaposliti

Autor: Poslovni dnevnik , 04. prosinac 2017. u 14:25
Sporazum je temelj za buduće zajedničke projekte/Igor Šoban/PIXSELL

Suradnja riječkog sveučilišta i tvrtke.

Sveučilište u Rijeci i tvrtka Rimac Automobili potpisali su u petak u Rijeci sporazum o suradnji, koji predviđa suradnju u znanstveno-istraživačkim postupcima, korištenje u te svrhe vrhunske istraživačke opreme u Sveučilištu, praksu i stručnu edukaciju studenata u tvrtki Rimac Automobili te zajednički nastup prema inozemnim partnerima i provedbu zajedničkih projekata.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija istaknula je da je ovo temelj za kasnije konkretne sporazume. Cilj sadašnje uprave Sveučilišta je bila uspostava suradnje s gospodarstvom, posebno s tvrtkama visoke tehnologije, a kojima naša oprema i znanje mogu biti korisni, navela je rektorica. Studentima će se omogućiti stjecanje prakse, rekla je. Aco Momčilović iz Rimac Automobila istaknuo je da im je namjera uspostaviti suradnju sa svim fakultetima u zemlji koji školuju stručne kadrove potrebne tvrtki.

"Želimo biti predvodnik u tom pristupu i pokazati drugima kako se može surađivati s fakultetima", naveo je. Naglasio je da mogu primiti sve kvalitetne studente. "Nije upitan kapacitet slobodnih radnih mjesta, nego zadovoljavaju li potencijalni zaposlenici naše visoke kriterije", kazao je. Studenti iz Rijeke će se primati na stručnu praksu, moći će pripremati diplomske radove, a najbolje ćemo zadržati, kazao je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close