Nakon 19 godina s čela Ingre odlazi Igor Oppenheim

Autor: Ana Blašković , 01. rujan 2019. u 22:00
Igor Oppenheim, Foto: TATJANA TADIĆ/PIXSELL

Pojavila su se i neformalna tumačenja kako je čelnik građevinske kompanije izgubio povjerenje dioničara.

Nakon 19 godina na čelu Ingre, predsjednik Uprave i donedavno najveći dioničar, Igor Oppenheim odlazi u mirovinu krajem godine. “Tročlana Uprava društva nastavlja s radom, uz napomenu kako je dugogodišnji predsjednik Uprave Igor Oppenheim najavio odlazak u mirovinu krajem 2019.”, objavila je građevinska kompanija na burzi u petak. Oppenheimov odlazak dolazi nakon višemjesečnih preslagivanja na relaciji Uprava – Nadzorni odbor.

U ožujku je Uprava proširena ulaskom Danka Debana i Dinka Pejkovića, a istovremeno je poziciji predsjednika NO-a konzultant Davor Štern zamijenio bivšeg predsjednika države Stjepana Mesića. Dva mjeseca kasnije Oppenheim je darovao većinu svojih dionica kćerima Lani Krstanović i Anji Oppenheim Barešić čime se njegov udio, bar formalno, spustio s 9,5 na 0,02 posto. Budući da je s Oppenheimovom najavom napuštanja kompanije krajem godine skupština prihvatila zahtjev dijela dioničara da se NO proširi za tri člana (Franjo Herceg, Ivan Škegro i Mario Aunedi Medek), pojavila su se neformalna tumačenja da je čelnik kompanije izgubio povjerenje dioničara. Premda dobra korporativna praksa podrazumijeva da s najavama promjena top menadžmenta ruku pod ruku ide objava novih imena kao poruka stabilnosti ulagačima, to se u ovom slučaju nije dogodilo.

Inače, slom građevinskog tržišta pogodio je i Ingru koja od predstečajne nagodbe 2014. radi na stabilizaciji i restrukturiranju. Lani je ostvareno 11,8 mil. kuna gubitka.

Komentirajte prvi

New Report

Close