AD Plastik je prošle godine ostvario milijardu kuna prihoda, proizvodima osvojili i EU i Rusiju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Protekla će godina u AD Plastik Grupi ostati zabilježena i po značajnom broju novih poslova koji su ugovoreni i od kojih se u narednim godinama očekuje prihodi veći od 150 milijuna eura.

Privremeni i nerevidirani Izvještaj poslovodstva AD Plastik Grupe i dioničkog društva AD Plastik za 2017. godinu pokazuje najbolje poslovne rezultate ostvarene u posljednjih deset godina. Poslovni prihodi Grupe u izvještajnom razdoblju porasli su za 16,15 posto i iznose 1.086,89 milijuna kuna.

Neto dobit porasla je za 37,3 posto u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 68,24 milijuna kuna. Kontinuirano poboljšanje financijske pozicije i troškovne efikasnosti kompanije ogleda se i u ostvarenoj EBITDA koji iznosi 157,38 milijuna kuna, što je rast od 15,84 posto u odnosu na prethodnu godinu. U protekloj godini A Plastik Grupa smanjila je ujedno kreditnu zaduženost za 54,11 milijuna kuna.

„Ostvareni porast prihoda pokazuje kako su realizirane investicije, programi i tehnologije u protekloj godini bile dobar strateški izbor. Adekvatno upravljanje troškovima i optimizacija poslovne efikasnosti rezultirali su rastom ostvarenih marži i dobiti. Ujedno smo stvorili preduvjete za daljnja kapitalna ulaganja i realizaciju potencijalne akvizicije.“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Cijena dionice ADPL-R-A u protekloj godini bilježi rast od 22,54 posto pa je tako na dan 31. 12. 2017. godine iznosila 169,10 kuna, dok je CROBEX u istom periodu pao za 7,62 posto. Ujedno je u istom razdoblju isplaćena dividenda u iznosu od 8,5 kuna po dionici.

Protekla će godina u AD Plastik Grupi ostati zabilježena i po značajnom broju novih poslova koji su ugovoreni i od kojih se u narednim godinama očekuje prihodi veći od 150 milijuna eura. „Kupac je najvažnija figura u planiranju naših daljnjih aktivnosti pa smo tako u protekloj godini proširili proizvodne kapacitete u Zagrebu, dok su naši kapaciteti u Solinu maksimalno iskorišteni. Naš kontinuirani angažman rezultirao je i rekordno visokom prodajom koju smo ostvarili u zadnjem kvartalu 2017. godine. To je dobar pokazatelj trenda godine u koju smo već zakoračili. Ovo je za nas vrlo značajna projektna godina i pred našom je grupacijom vrlo dinamičan period. Postavili smo snažne temelje za budući rast i razvoj i to nam daje sigurnost da možemo optimistično gledati prema budućnosti.“, rekao je Marinko Došen. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve