AD Plastik je prošle godine ostvario milijardu kuna prihoda, proizvodima osvojili i EU i Rusiju

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2018. u 09:41
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Protekla će godina u AD Plastik Grupi ostati zabilježena i po značajnom broju novih poslova koji su ugovoreni i od kojih se u narednim godinama očekuje prihodi veći od 150 milijuna eura.

Privremeni i nerevidirani Izvještaj poslovodstva AD Plastik Grupe i dioničkog društva AD Plastik za 2017. godinu pokazuje najbolje poslovne rezultate ostvarene u posljednjih deset godina. Poslovni prihodi Grupe u izvještajnom razdoblju porasli su za 16,15 posto i iznose 1.086,89 milijuna kuna.

Neto dobit porasla je za 37,3 posto u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 68,24 milijuna kuna. Kontinuirano poboljšanje financijske pozicije i troškovne efikasnosti kompanije ogleda se i u ostvarenoj EBITDA koji iznosi 157,38 milijuna kuna, što je rast od 15,84 posto u odnosu na prethodnu godinu. U protekloj godini A Plastik Grupa smanjila je ujedno kreditnu zaduženost za 54,11 milijuna kuna.

„Ostvareni porast prihoda pokazuje kako su realizirane investicije, programi i tehnologije u protekloj godini bile dobar strateški izbor. Adekvatno upravljanje troškovima i optimizacija poslovne efikasnosti rezultirali su rastom ostvarenih marži i dobiti. Ujedno smo stvorili preduvjete za daljnja kapitalna ulaganja i realizaciju potencijalne akvizicije.“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Cijena dionice ADPL-R-A u protekloj godini bilježi rast od 22,54 posto pa je tako na dan 31. 12. 2017. godine iznosila 169,10 kuna, dok je CROBEX u istom periodu pao za 7,62 posto. Ujedno je u istom razdoblju isplaćena dividenda u iznosu od 8,5 kuna po dionici.

Protekla će godina u AD Plastik Grupi ostati zabilježena i po značajnom broju novih poslova koji su ugovoreni i od kojih se u narednim godinama očekuje prihodi veći od 150 milijuna eura. „Kupac je najvažnija figura u planiranju naših daljnjih aktivnosti pa smo tako u protekloj godini proširili proizvodne kapacitete u Zagrebu, dok su naši kapaciteti u Solinu maksimalno iskorišteni. Naš kontinuirani angažman rezultirao je i rekordno visokom prodajom koju smo ostvarili u zadnjem kvartalu 2017. godine. To je dobar pokazatelj trenda godine u koju smo već zakoračili. Ovo je za nas vrlo značajna projektna godina i pred našom je grupacijom vrlo dinamičan period. Postavili smo snažne temelje za budući rast i razvoj i to nam daje sigurnost da možemo optimistično gledati prema budućnosti.“, rekao je Marinko Došen. 

Komentirajte prvi

New Report

Close