Nadzorni odbor Ine pozvao Upravu da finalizira strategiju kompanije

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2014. u 18:26
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nadzorni odbor jednoglasno je zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine trebala postići dogovor o strategiji i modelu korporativnog upravljanja .

Danas je održana sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o strategiji segmenta djelatnosti Rafinerija i marketinga, priopćeno je iz kompanije.

Vezano uz raspravu o strategiji rafinerijskog poslovanja te predloženim mjerama kojima bi se postiglo održivo i profitabilno poslovanje, imajući na umu kako održavanje postojećeg operativnog modela segmenta Rafinerija i marketinga uzrokuje značajne gubitke u Ini, Nadzorni odbor poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu Ine, stoji u priopćenju. 

Kako se dalje navodi, Nadzorni odbor predlaže Upravi stavljanje posebne pažnje na socijalnu odgovornost i korektno postupanje prema svima na koje bi predložene odluke potencijalno utjecale. To uključuje otpremnine, ali i razvijanje dodatnih mogućnosti za lokalno zapošljavanje te mogućnosti razvijanja alternativne industrijske proizvodne aktivnosti na lokaciji u Sisku uzimajući u obzir sve zainteresirane strane (zaposlenici, lokalna zajednica, država, dobavljači itd.).

Također, Nadzorni odbor jednoglasno je zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine, u najboljem interesu kompanije, trebala postići dogovor o strategiji i obostrano prihvatljivom modelu korporativnog upravljanja.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Pirova pobjeda

Kada bih za to imao vremena i mogućnosti volio bih pročitati zaključke tog sastanka takozvanog NO-a u originalu. Naravno samo iz socioloških pobuda.

“Treba postići dogovor o startegiji i obostrano prihvatljivom modelu korporativog upravljanja” (????!!!!). “Treba?” Ma nije moguće! Kada? Za godinu dana ili nekoliko mjeseci? Najbolje od svega mi je ovaj zaključak da nešto “treba”.

Jedini “tvrdi” zaključak jest da i Siniša Petrović i četiti člana uprave s hrvatske strane i dalje ostaju na svojim funkcijama uz, naravno, primanje istih plaća.

Kako je rekao grčki kralj Pir od Epirusa nakon jedva izvojevane pobjede nad jednom od mnogobrojnih rimskih legija: “Još jedna takva pobjeda i mi smo gotovi”.


Tko će pametan uložiti u rafinerije nafte u Hrvatskoj? Vlada je napravila sve što je mogla da maksimalno pohara i upropasti to tržište: neprestano dizanje trošarina na goriva, plasiranje smiješnih fiks-ideja o novoj "državnoj naftnoj kompaniji", sudski spor s MOL-om oko upravljačkih prava, uspon Mirele Holy i njenog Oraha s pričicama o "zelenoj Hrvatskoj" itd. itd. itd. Ta enormna količina loših odluka i smušene politike mora kad-tad doći na naplatu.

Situacija jako podsjeca na Argentina vs. Repsol

Tko će pametan uložiti u rafinerije nafte u Hrvatskoj? Vlada je napravila sve što je mogla da maksimalno pohara i upropasti to tržište: neprestano dizanje trošarina na goriva, plasiranje smiješnih fiks-ideja o novoj “državnoj naftnoj kompaniji”, sudski spor s MOL-om oko upravljačkih prava, uspon Mirele Holy i njenog Oraha s pričicama o “zelenoj Hrvatskoj” itd. itd. itd. Ta enormna količina loših odluka i smušene politike mora kad-tad doći na naplatu.

To ne remeti MOLove planove za gašenje rafinerija. Pa i u ovome izvještaju to se diskretno najavljuje.Nece tu nastradat samo Sisačka nego i Riječka. Samo će Sisak nestati i rapidno gubiti broj stanovnika kao i cijela Banija. Gavrilović je isto pred krahom tako da je na pomolu prava katastrofa.

New Report

Close