Model Pakiranja d.d. – Rekordne količine i investicije za budućnost

Autor: Sponzorirani članak , 15. svibanj 2014. u 08:00
Press foto

Model Grupa je bila uspješna u okviru pojedinačnih nacionalnih tržišta te je učvrstila svoj položaj.

Model Grupa koja djeluje na području ambalaže od valovitog i punog kartona i papira, je u protekloj poslovnoj godini ostvarila konsolidirani promet od 689 milijuna CHF, što u usporedbi s prethodnom godinom znači porast za 8,9 %. Grupa je u 2013. godini zapošljavala sveukupno 3.158 osoba.

Model Grupa je bila uspješna u okviru pojedinačnih nacionalnih tržišta te je učvrstila svoj položaj na tržištu, čemu su posebno doprinijele tvornice u Češkoj, Poljskoj i Hrvatskoj.

U Hrvatskoj uspješno već duže od 10 godina u sastavu Grupe djeluje tvrtka Model Pakiranja d.d. koja na svojoj lokaciji na zagrebačkom Žitnjaku proizvodi vrhunsku ambalažu od valovitog kartona za redom sve renomirane proizvodne kompanije na tržištima Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije te Austrije. Tvrtka je u 2013. zaposlila 20 novih radnika i ostvarila promet od 14,5 milijuna €, uz rast proizvodnje i prodaje od 35% čime je ostvarila povijeno najvišu realizaciju, zadržavši pritom udio izvoza na visokih 40%.

U 2014. započet je ciklus investicija koji samo u ovoj godini vrijedi više od 3 milijuna €, a čime će tvrtka dodatno proširiti i modernizirati svoje proizvodne kapacitete, sa ciljem učvršćivanja pozicije na svim tržištima na kojima posluje. Kao dio tih investicija posebno treba naglasiti robotsku automatizaciju, čijom primjenom postajemo prvi proizvođač valovitog kartona u regiji koji se odlučio na taj veliki iskorak.

Rast količina i produktivnosti u prvom kvartalu, zanimljivi novi projekti s kvalitetnim kupcima i motiviranim ključnim zaposlenicima nude razlog za optimističan pogled na 2014. godinu. 

New Report

Close