Mobitel iz Koprivnice postao svjetski Best Buy

Autor: Bernard Ivezić , 16. kolovoz 2017. u 22:01
Mobitel kojim je Hangar 18 pobrao svjetsko priznanje

Već sad razgovaramo o širenju s potencijalnim partnerima iz Brazila, Paname i Meksika, kaže Mario Pintar iz Hangara 18.

Hrvatski proizvođač pametnih mobitela Hangar 18 osvojio je s modelom NOA H10le nagradu EISA za Best Buy smartphone u 2017. na svijetu. EISA je europska udruga stručnih časopisa koji recenziraju potrošačku elektroniku, video i audio aparate, a Hangarov mobitel prvi je hrvatski proizvod koji je primio to priznanje u trideset godina otkako se dodjeljuje.

Pljušte mailovi
Mario Pintar, voditelj marketinga Hangar 18 kaže da su ugodno iznenađeni nagradom koja je za njih uvod u globalno širenje.

"Otkako smo osvojili ovu nagradu neprestano primamo mailove zainteresiranih partnera", kaže Pintar. U EISA-i navode da je NOA H10le prvi pametni mobitel na svijetu koji pokreće MediaTek Helio X27 čipsetom sa 4GB RAM-a i 64 GB memorije. Dolazi s dvostrukom kamerom od 13 Mpx, fullHD AMOLED ekranom od 5,5 inča te unibody kućištem debljine svega 7,1 milimetar. "Sve to daje ovom elegantnom telefonu najbolji odnos cijene i performansi na tržištu", piše EISA. Pintar ne otkriva koliko su komada NOA H10le prodali unazad mjesec dana otkako je na tržištu. Ističe pak da im se sad otvorila mogućnost širenja na zapadnu Europu, jačanja prisutnosti u srednjoj i istočnoj Europi te ubrzanje dogovora o širenju na obje Amerike. "Već sad razgovaramo s potencijalnim partnerima iz Brazila, Paname i Meksika", kaže Pintar.

Prostor rasta
Tvrtka Hangar 18 iz Koprivnice s vlastitim brendom pametnih mobitela NOA počela se probijati prije tri godine. Deloitte ju je lani, promatrajući rezultate do 2015. godine, proglasio za drugu najbržerastuću hrvatsku visokotehnološku tvrtku, odmah iza Rimac Automobila. Prema Fini, tvrtka je u 2016. prihod povećala 53 posto na 112,9 milijuna kuna te ostvarila neto dobit od 4,62 milijuna kuna. Pintar pojašnjava da u Hrvatskoj drže 15 posto tržišta te da su odmah iza Samsunga i Applea. "Moramo se širiti sa NOA-om, jer u Hrvatskoj više nemamo prostora za rast", zaključuje Pintar.

Komentirajte prvi

New Report

Close