METRO Hrvatska drugi put među najboljim poslodavcima u Hrvatskoj i Europi

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2017. u 11:31
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Certifikati Top Employer temelje se na neovisnom, revizijskom i činjeničnom procesu.

U utorak 28. veljače u Amsterdamu institut Top Employers tvrtki METRO Cash & Carry Hrvatska uručio je certifikate Top Employer za najboljeg poslodavca u Europi i Hrvatskoj. Drugu godinu za redom METRO je zaslužio certifikate jer je ostvario najviše standarde izvrsnosti u uvjetima koje pruža zaposlenicima – u usporedbi sa 791 tvrtkom iz cijelog svijeta, rezultati METRO-a nadmašili su 56 % certificiranih kandidata.

"U METRO-u smo ponosni što je naša tvrtka drugu godinu zaslužila certifikate Top Employer Hrvatska i Top Employer Europe. Rezultati istraživanja pokazuju kako programi koje smo razvili u METRO-u omogućuju razvoj i ostvarivanje potencijala naših kolega, a uvjeti koje METRO osigurava zaposlenicima dobili su nezavisnu potvrdu izvrsnosti koja će nam biti poticaj da nastavimo s programima koji su omogućili METRO-u da bude u probranom društvu najboljih poslodavaca", izjavila je Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija METRO Cash & Carry Hrvatska.

Certifikati Top Employer temelje se na neovisnom, revizijskom i činjeničnom procesu. Istraživanje detaljno analizira devet tematskih cjelina: strategiju razvoja talenata, upravljanje ljudskim resursima, proces zapošljavanja i uvođenja u posao, učenje i razvijanje, razvoj rukovodstva, upravljanje karijerom, povlastice i kompenzaciju te korporativnu kulturu.

Institut Top Employers sa sjedištem u Nizozemskoj od 1991. godine izdaje certifikate tvrtkama koje ostvaruju najviše standarde u uvjetima za svoje zaposlenike. Certifikati se temelje na detaljnoj i neovisnoj analizi objektivnih i mjerljivih parametara koji ukazuju na uvjete koje poslodavac nudi zaposlenicima te na to kako poslodavac osigurava kvalitetne inicijative za profesionalni i osobni razvoj zaposlenika. Regionalni i globalni certifikati dodjeljuju se tvrtkama koje dobiju certifikat u svakoj od zemalja u kojima sudjeluju u istraživanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close