Meteor na korak do preuzimanja

Autor: Suzana Varošanec , 09. lipanj 2017. u 13:00
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Meteor ima pravo kao ulog unijeti tražbinu od 147 mil. kn, od čega je 7 milijuna stekao nakon prihvaćanja plana kupnjom HPB-ove tražbine, što znači da je na korak od preuzimanja Badela.

Uprava i NO Badela 1862 sazvali su za 21. srpanj glavnu skupštinu na kojoj će dioničari odlučivati da se dio prenesenih gubitaka koji do 2016. iznose 425 mil. kn pokriju s 31 mil. kn lanjske dobiti, ali i smanjenjem temeljnog kapitala s 282 mil. kn na 31 mil. kn, pa će nakon sanacije dionica nominalno vrijediti 10 kn. U skladu s prihvaćenim planom na Fini dioničari će odlučiti i o povećanju temeljnog kapitala.

Dijelomično se radi o uplati u novcu – najviše 51 milijun kuna, što kao pravo upisa donosi do 5,1 milijuna redovnih dionica koje glase na ime, a ima ga strateški partner Meteor. Za ulaganja prava pretvaranjem tražbina vjerovnika predstečajne nagodbe u temeljni kapital za najviše 195 mil. kn, Meteor ima pravo kao ulog unijeti tražbinu od 147 mil. kn, od čega je 7 milijuna stekao nakon prihvaćanja plana kupnjom HPB-ove tražbine, što znači da je na korak od preuzimanja Badela.   

Komentirajte prvi

New Report

Close