Prvi kvartalni pozitivan rezultat Mercatora nakon više godina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. svibanj 2015. u 10:44
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U tvrtki navode da su značajnom poboljšanju poslovnog rezultata doprinijeli viši prihodi, smanjenje troškova i restrukturiranje financijskih obveza.

Trgovački lanac Mercator je u prva tri mjeseca ove godine imao 628,7 milijuna eura prihoda od prodaje, koji su povećani za 0,6 posto, te ostvario dobit od 4,1 milijuna eura, objavila je u srijedu kompanija koja od lani posluje u okviru koncerna Agrokor.

Riječ je o prvom kvartalnom pozitivnom rezultatu Mercatora nakon više godina. Lani je u prva tri mjeseca Mercator imao 8,5 milijuna eura gubitka. U tvrtki navode da su značajnom poboljšanju poslovnog rezultata doprinijeli viši prihodi, smanjenje troškova i restrukturiranje financijskih obveza.

Rezultati kvartalnog poslovanja Mercatora objavljeni su dan kasnije nego što se najavljivalo, i to zbog velikog požara koji je u utorak u Ljubljani uništio dvije trećine Mercatorova glavnog skladišta, pri čemu je jedna osoba izgubila život.

Nakon što je vodeći slovenski trgovački lanac lani kupio koncern Agrokor, Mercator pod tim brendom posluje u Sloveniji i Srbiji, gdje su mu pridružene maloprodajne jedinice Idee. Na tržištu Srbije Mercator je u prvom kvartalu ostvario 35,2 posto svojih ukupnih prihoda, a ostalo u Sloveniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close