Marinada iz Slatine otvorila novi pogon vrijedan 7 milijuna eura

Autor: Marija Lovrenc/VL , 13. srpanj 2014. u 22:00
Thinkstock

Dio sredstava osiguran je iz IPARD programa.

Zlata Merkaš i Miroslav Pernar, dugogodišnji zaposlenici tvrtke Marinada iz Slatine otvorili su u petak novi pogon poduzeća, vrijedan sedam milijuna eura.

"Sama linija omogućava povećanje kapiceta do 50 posto u odnosu na prije, a uz to i optimalizaciju proizvodnog procesa,od ulaza do skladištenja robe, odnosno potpuno automatiziran proces prerade voća i povrća", istaknuo je Denis Matijević, direktor Marinade. Za novu liniju u Marinadi očekuju povrat sredstava iz IPARD-a u iznosu od oko 1,5 milijun eura, dok su ostalo uložili sami. Poduzeće koje se bavi proizvodnjom pasteriziranog voća i povrća, džemova, ajvara, kompota i raznih salata član je velike AgroFructus grupe preko koje sa svojim kooperantima otkupljuje, pakira i na tržište stavlja oko 150.000 tona svježeg te oko 15.000 tona prerađenog voća i povrća.

Nova linija kooperantima nudi priliku za suradnju, naglašava D. Matijević. "Naši novi kapaciteti zahtjevaju sirovinu, a to će značiti zaposlenje za nekoliko tisuća ljudi u ovom okruženju", najavljuje direktor Marinade. Tvrtka u ovom trenu proizvodi tridesetak različitih proizvoda, u Marinadi je zaposleno 250 djelatnika, od čega 130 ima stalan posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close