Mali dioničari podržavaju uvrštenje na ZSE

Autor: Marija Brnić , 11. siječanj 2018. u 22:00
Radnici žele nagodbu s Upravom hotela/H. Jelavić/PIXSELL

Bivši radnici traže ubrzano rješenje sudskih sporova s tvrtkom.

Udruga vjerovnika bivših radnika i malih dioničara crikveničkog Jadrana zadovoljna je uvrštenjem dionice tog hotelijera na Zagrebačku burzu, što je ispunjenje njihovog višegodišnjeg zahtjeva od države kao većinskog vlasnika.

Time će se, ističu, omogućiti i svim dioničarima trgovanje pod istim uvjetima, ali i zaštita interesa 850 bivših i sadašnjih radnika, malih dioničara.

Postignuta cijena Jadranove dionice prvog dana trgovine na burzi po njihovoj ocjeni više je rezultat činjenice da je tvrtka u postupku privatizacije nego poslovnih rezultata tvrtke. Poseban problem za koje Udruga traži hitno rješenje su sudski sporovi između radnika razlučnih vjerovnika i Jadrana, za koje izlaz vide u sklapanju izvansudskih nagodbi po uzoru na takvo rješenje primijenjeno u sporovima s 19 radnika s upisanim hipotekama na Jadranovom kampu TN Kačjak.

U tijeku su sporovi s još 40-ak radnika, od kojih nekoliko njih već ima pravomoćne ovršne presude Visokog Trgovačkog suda u svoju korist. Predsjednik Udruge Mario Vukelić postavlja pitanje komu je u interesu odugovlačenje s rješavanjem tih sporova, te poziva Ministarstvo državne imovine i CERP da utječu na NO i Upravu Jadrana da potpišu nagodbe s radnicima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close