Mađari traže rezanje plaća hrvatskim članovima Uprave Ine

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2015. u 10:31
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mađarski suvlasnici traže da se one podijele na fiksni i varijabilni iznos koji će ovisiti o poslovanju kompanije.

Plaće članova Uprave bit će glavna tema današnje sjednice Nadzornog odbora Ine. Mađarski suvlasnici traže da se one podijele na fiksni i varijabilni iznos koji će ovisiti o poslovanju kompanije. To bi u konačnici trebalo dovesti do njihovog smanjivanja.

Dosadašnji problem je bio to što su članovi Uprave ovisno o tome jesu li Mađari ili Hrvati imali različite ugovore o radu, a rade u istoj kompaniji. Zbog toga su hrvatski članovi imali dodatne pogodnosti koje im je dodijelila HDZ-ova vlada još 2012, pa su imali veća mjesečna primanja od Mađara, piše tportal.

Mađari sada žele to uravnotežiti. Kako doznajemo, hrvatski predstavnici u Nadzornom odboru spremni su pristati na to, ali će zatražiti i da se smanje plaće izvršnim direktorima kako one ne bi bile veće od plaća članova Uprave.

Podsjetimo da Nadzorni odbor Ine broji devet članova – pet Mađara i četvero Hrvata. Njegov predsjednik je Siniša Petrović, potpredsjednik je György Mosonyi, a u njemu su još Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth, József Molnár, Oszkár Világi, Maja Rilović, Željko Perić i Mladen Proštenik.

Komentirajte prvi

New Report

Close